Párkapcsolati mediációval is megmenthetjük a kapcsolatunkat...
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Párkapcsolati mediációval is megmenthetjük a kapcsolatunkat

Párkapcsolati mediációval is megmenthetjük a kapcsolatunkat

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-05

Sokan nem tudják, hogy a mediáció eszközét nemcsak a váláskor vehetjük igénybe, hanem párkapcsolati problémáink megoldására is. 


Rendezvénynaptár
Mediáció – közös megegyezésen alapul
A mediáció közbenjárást, közvetítést, békéltetést jelent, egyfajta peciális konfliktuskezelési módszer, amely hozzásegíti a feleket ahhoz, hogy érdemben kommunikálni tudjanak egymással, és mindkettejük érdekét szolgáló megegyezéssel oldják meg a problémájukat. A mediáció eszközével gyakran elkerülhető a kapcsolatok elmérgesedése és az idegőrlő pereskedés.

A mediátor – nem dönt a felek helyett, de segít a konfliktus kezelésében
A mediátor pártatlan, semleges közvetítő, akinek a feladata, hogy elősegítse a felek érdemi kommunikációját. Segít tisztázni a konfliktus természetét, valódi okait, keretek között tartja az érzelmileg túlfûtött reakciókat, vezeti az egyezkedést, és hozzásegíti a feleket a mindkettejük számára elfogadható egyezség megkötéséhez.
A mediátor csak a folyamatot kontrollálja, a döntés joga a feleknél marad. Ezzel szemben a bírósági eljárásban a felek a döntés jogát is átadják a bírónak.
A mediátor megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakember, aki felvételt nyert az illetékes minisztérium közvetítői névjegyzékébe.

Miért lehet hatékony a mediáció?
A mediáció nem arra törekszik, hogy eldöntse, ki ártatlan és ki hibás a konfliktus kialakulásában, illetve mely igények jogosak, és melyek nem. Nem a múlt negatívumaira, hanem az értékekre koncentrál, és elsősorban előre tekint arra összpontosítva, hogy a felek hová akarnak eljutni. A mediáció célja az, hogy feltárja és összeegyeztesse a résztvevők érdekeit, ezek érvényesítésére pedig olyan gyakorlati megoldásokat találjon, amelyek minden érintett számára előnyösek és elfogadhatóak.


Mikor javasolt?
Ha a felek között érdekellentét vagy konfliktus támad, amelyet a résztvevők nem tudnak együttműködően, építő jelleggel és belátható időn belül megoldani. Fontos kritérium, hogy a felek szeretnék megtartani a kapcsolatot vagy az együttműködést valamilyen formában. Jó, ha a felek felismerik, hogy az egyezségkötés lenne számukra a konfliktus feloldásának leggyorsabb és legolcsóbb módja, valamint anyagi biztonságuk, emberi méltóságuk, saját és gyermekeik lelki egyensúlya megőrzésének legmegfelelőbb módja.

Párkapcsolati problémák megoldására is jó módszer

Bár a többség talán a válási mediációt ismeri leginkább, emellett létezik azonban párkapcsolati mediáció is.  Ez akkor javasolt, ha egy házasságban, élettársi kapcsolatban, párkapcsolatban olyan konfliktusok vannak, melyek rontják a kapcsolat minőségét, a felek közérzetét, és amelyeket segítség nélkül nem tudnak megoldani.
Fontos, hogy ezek a problémák ne legyenek olyan súlyosak, hogy a felek a kapcsolatot fel akarják számolni, ellenkezőleg, meglegyen a kölcsönös szándék annak helyreállítására, megjavítására.

Mi az, ami miatt nem tudjuk a kapcsolatainkat megoldani?

Az okok természetesen szerteágazóak lehetnek, és ahány kapcsolat, annyi probléma, illetve megoldás létezhet.
A tapasztalat azt mutatja, hogy bár mindannyian küzdünk kisebb-nagyobb kihívásokkal e téren, gyakran nem vagyunk tisztában azzal, hogy mi a gondok valódi gyökere és ennek tükrében mi lehet a valódi megoldás.
Milyen tükröt tartanak nekünk a párkapcsolatunkban átélt nehézségek? Az önismeret nem kis munka, de még nagyobb feladat társunk alapos megismerése, és a miénktől eltérő személyiségének megértése, elfogadása.

Párkapcsolat – problémák és megoldások: február 26-án egy napos tréning és tanácsadás dr. Léhner Zsuzsannával
A párkapcsolati harmónia megteremtéséhez hasznos ismeretekkel és tanácsokkal szolgálhat az egynapos tréning, amelyet február 26-án tart dr. Léhner Zsuzsanna ügyvéd, párkapcsolati mediátor. A szombati képzés keretében többek között szó esik az életünket és kapcsolatainkat jelentősen befolyásoló egyetemes törvényszerűségekről (ok és okozat, vonzás, gondolataink és szavaink teremtő ereje, a különböző életciklusok jelentősége, stb.) Az alapvető személyiségtípusok és az ezekből fakadó problémák megbeszélése, valamint a helyes kommunikáció elsajátítása olyan kulcsot ad a résztvevők kezébe, amellyel hozzákezdhetnek meglevő kapcsolatuk jobbá tételéhez, vagy a számukra megfelelő társ megtalálásához.

További információk és jelentkezés >>>

Forrás >>>
Kép: piqs.de Jump for joy

 
 
[ 2522 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x