Esküvőre: dj vagy élő zene?
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Esküvőre: dj vagy élő zene?

Esküvőre: dj vagy élő zene?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-23

Mi kell egy jó esküvőhöz? Menyasszony, vőlegény, vendégek és jó hangulat! Az egyik fő hangulatfelelős a zene, ezért nem mindegy, mi az, ami szól! Dj legyen vagy élő zene? Megkérdeztünk szakmabelieket, akik saját véleményüket osztják meg velünk. 


Rendezvénynaptár
Néhány éve elérkezett az az idő, mikor a diszkóban szocializálódott fiatalok elérték azt a kort, amikor párt választanak maguknak. Innentől kezdve az esküvői zeneszolgáltatásban teret kért és kapott magának az esküvői dj, mint zeneszolgáltató. Ez a tény bizony új helyzet elé állította az eddig lakodalmakban egyeduralkodó élő zenét játszó zenekarokat. Az élő zene, a zenekarok mellett a következőket tudnám elmondani.

Ne felejtsük el a hagyományt. A zenekarok évtizedek, sőt századok óta művelik ezt a műfajt, a tudás és a tapasztalat apáról fiúra, öreg zenészről a fiatalabbra száll. A zenekarok ebben a szolgáltatási szegmensben tisztában vannak azzal, hogy nem homogén társaságnak zenélnek, nem csak fiatalok vagy idősek vannak jelen, sőt, ahány ember, annyiféle zenei ízlés. Mivel minden alkalommal más a társaság, mind összetételben, mind aktivitásban, a zenekarok erre tapasztalatból fel vannak vértezve, és a véges emberi agykapacitással befogható repertoárjukat mindig a legmegfelelőbb módon használják ki. Ezzel szemben a Dj a diszkók világában van otthon, ahol a közönsége homogénnek mondható, tőle ez a fajta esküvői zeneszolgáltatás talán idegen.


Továbbá: ne felejtsük, és még inkább ne becsüljük le azt, amit úgy hívnak: az élő zene varázsa. Egy Dj zenei hangzás, nem veheti fel azzal a csodával a versenyt, amit születésnek hívunk, márpedig az élő zene ott azon a helyen, abban a pillanatban születik meg, és a maga tökéletlenségében lesz csodálatos, egyszeri és megismételhetetlen. 
Forrás: www.tibiton.hu


Zenekarok helyett a lehető legjobb választás a leendő ifjú párnak, ha disc jockey-t választ, hiszen ők az est folyamán nem pihennek, és nem szakítják félbe a táncot, hanem folyamatos zenét biztosítanak az előzetesen megbeszélt zenei stílusban. Az ára kedvező, mivel nem kell tucatnyi zenészt fizetni, műsoruk változatos, minden korosztályt táncra invitál és széles zenei választékkal rendelkeznek egészen a 60-as évektől napjainkig. Amennyiben a hagyományos, úgymond mulatós lagzira vágyna a leendő ifjú pár, az sem probléma, mert rengeteg zenei állománnyal rendelkeznek már a Dj-k ebből a zenei stílusból is, így akár egész éjszaka mulatós zene is szólhat megfizethető áron és maximális minőségben. Ennél a szolgáltatásnál nincsenek hamis hangok és fölösleges szünetek így a jó hangulat az egész este folyamán töretlen és a zenei repertoár a végtelenségig bővíthető egy zenekarral szemben.
Forrás: www.soundteam.hu


Tapasztalataink szerint ez abszolút a közönségtől függl. Ez egy adok-kapok játék, mert a hangulat úgy generálódik, hogy a zenekar szítja a vendég hangulatát, a táncoló vendégekről pedig visszaérkezik a töltés a zenekarra. Villámok cikáznak, feszültség keletkezik. Ha egy szám jó és megfelelően mozdulnak rá a vendégek, akkor azt lehet tovább is játszani, nem csak addig, ameddig meg van írva. Az élőzene azért jó, mert ha pl. a dobon kívül minden hangszer "kiáll" (csak a dob vagy dobgép szól), akkor egy jó előadó, egy dinamikus frontember meg tudja énekeltetni, tapsoltatni, mozgatni a közönséget.

"Ereje" van az élőzenének, átütőbb, dinamikusabb az emberi mozgások, a színpadkép miatt. Egy jó zenész érzelmeket közvetít a dalokon keresztül, az énekes nem csak a hangján, de az arcjátékán és mozdulatain keresztül is át tudja adni a dalok mondanivalóját, amit a közönség sokkal lelkesebben fogad.
Forrás: www.backflash.hu


Esküvőszervezőként én is csak a fentieket tudnám elmondani, hiszen ahány ház, annyi szokás. Tapasztalatom, hogy még mindig az élő zene a népszerűbb, a párok többsége ma is a zenekar mellett dönt..

Szóval mi is kell egy jó esküvőhöz? Az ifjú pár, a vendégek, jó hangulat… és egy esküvőszervező, hogy a pár is elengedhesse magát, a szervező majd minden másra odafigyel.

Sebeők Sarolta
esküvőszervező
www.jegsziv.hu

Kép: piqs.de: Stewart Butterfield - Dancing


 
 
[ 6692 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x