Készíts májusfát, küldj májuskosarat kedvesednek!
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Készíts májusfát, küldj májuskosarat kedvesednek!

Készíts májusfát, küldj májuskosarat kedvesednek!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-06

Persze, csak ha tudod még, mi az a májuskosár, ki adja kinek, mi célból és melyik színnel mit üzenhetsz a megajándékozottnak. Idén májusban elevenítsd fel ezt a kedves hagyományt - cikkünk segít ebben! 


Rendezvénynaptár
Április utolsó napján a néphagyomány szerint a legények összeverődtek és kilátogattak a közeli erdőbe, hogy a kiszemelt leányokat meglepjék a májusfával. Később ezt a szokást felváltotta, vagy inkább kiegészítette a májuskosár átadása, amely a komolyabb kapcsolatok szimbólumává vált. Az a lány, akinek az ablakát fehér virágos kosár díszítette, arra is számíthatott, hogy egy éven belül frigyre lép kedvesével.

 

A májusfát a fiú állítja a kiszemelt leánynak, május első napjának hajnalán a lányos ház udvarára. Május utolsó éjjelén szedik le. A hagyomány úgy tartja, hogy akinek a fája zöld marad, vagyis nem szárad el, azoknak a szerelmük örök lesz. A fára szoktak színes szalagokat, üvegeket is aggatni.

A májuskosarat a fiú édesanyja, esetleg nővére vagy idősebb női rokon vihet. A lány cserébe ajándékot ad a "kosárhozónak". Bár ez manapság már nem szentírás. Ma már az sem gond,ha a fiú viszi a kosarat, régen azonban azt jelentette, a fiú anyja nem fogadja el a lányt.

   
A májuskosár színeinek jelentése: rózsaszín jelzi, ha következő évben megy férjhez, és fehér, ha már abban az évben. Kék, ha csak egy baráttól vagy ismerőstől kapja, zöld, ha csak kevés ideje járnak és lila, ha már régóta, a sárgás színek pedig, például a narancs- vagy citromsárga májuskosarat az apukája adja a kislányának.


A színek jelentései tájegységenként, szokások szerint változóak, de az biztos, hogy ha fehér színű májuskosarat látunk az ablakban, akkor abban a házban hamarosan férjhez megy a menyasszony!

Sok boldogságot kívánunk minden menyasszonynak és vőlegénynek!
Képek >>>

Esküvőre készültök? Esküvői tanácsadás szakembertől:
Sebeők Sarolta, esküvőszervező
www.jegsziv.hu

Facebook oldalaink:
www.facebook.com/eskuvoszervezes
www.facebook.com/eskuvoitanacsadas 
 
[ 17970 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x