Élmény-terápia, avagy őrüljünk meg újra
Címlap / Te+Én+Szex / Élmény-terápia, avagy őrüljünk meg újra

Élmény-terápia, avagy őrüljünk meg újra

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-04

Tény és való, a 21. században válságban vannak a párkapcsolatok. Már nem is házasságról beszélek, csak egyszerűen párkapcsolatról. Állítólag minden második magyar házasság válással végződik. A nem regisztrált párkapcsolatokról nincs is statisztika, csak egyszerűen véget érnek. Olvastam viszont egy olyan számítást is, miszerint az elvált párok több, mint 60 %-a visszasírja a régi párját. 


Rendezvénynaptár
A leggyakoribb ok, ami miatt véget ér egy viszony: a kapcsolat kiüresedése. Ilyenkor a legegyszerűbb válni és azt remélni, hogy mással majd biztos érdekesebb lesz az élet. Aztán nem lesz. A mai világban már válni sem olyan egyszerű, tehát üldögélhetünk párkapcsolatunk romjain és várhatjuk a csodát. Vagy a harmadik utat választjuk, megújítjuk a meglevő párkapcsolatunkat, abban reménykedve, hogy társunk is velünk játszik. Bizony, nehéz szembenézni a problémákkal, de muszáj. Egyszerűbb másokat meg a körülményeket okolni, de tenni csak magunk tudunk érte érdemben.

Az első és egyben legnagyobb lépés, hogy vegyük észre, hogy baj van. Mik a jelek?
Ha már nem beszélgettek, vagy ha épp beszélgettek is, mindig veszekedés lesz belőle. Ha már nincsenek közös programok, mindenki a maga útját járja. Pedig milyen jól indult minden, csak valahogy a nagy rohanásban, napi küzdelemben útközben elveszett minden élmény. Mert az élmények tartják frissen a kapcsolatot. Hajlamosak vagyunk egy idő után a szextől várni az élményeket, csak hát a szex a hab a tortán és a hab mit sem ér torta nélkül. Nosza kezdjünk el visszanézni az életünkre és szedegessük össze az elhagyott élményeket!


Az élményben az lenne a lényeg, hogy együtt éljük meg és kizökkentsen bennünket a hétköznapok taposómalmából. Más cikkeimben írtam már tippeket, aki még nem próbálta ki őket, tegye meg bátran! Mivel ezek az ötletek elsősorban a szexuális élet felizzításáról szóltak, nem biztos, hogy unaloműzésre alkalmasak. Ha egy kapcsolat a kiüresedés szélén táncol, közös élményekre van szükség, melyben mindkét fél részt vesz. Nem tanácsolom, hogy menjetek el moziba és nézzetek meg egy jó filmet, mert akkor is csak ülnétek egymás mellett és a filmre, nem pedig egymásra figyelnétek. Egész más dolgokat találtam ki. A lényeg, hogy legyen viszonylag könnyen kivitelezhető és a család minden tagja részt vehessen benne tevőleg.

Közös főzés: az egyik legjobb terápia – az egész családnak
Mi igen gyakran csapunk nagy közös családi sütés-főzést, melyet gyakran felspécizünk. Előfordult már, hogy görög estet rendeztünk, de volt már dél-olasz, mexikói és a minap wok-buli is. Ilyenkor a konyha motorja a férjem, mi meg bőszen dolgozunk a keze alá, meg takarítjuk a romokat. Elengedhetetlen a tematikus estnek megfelelő zene. Mivel a világzene manapság divatos, így ez sem akadály. Némi akarattal és viszonylag kevés anyagi ráfordítással pillanatok alatt mediterrán hangulatot varázsolhatunk otthon. Az ilyen bulik után rádöbbenünk, hogy párunk egész jól megállja a helyét a konyhában és sokkal kisebb kupit csinált, mint múltkor, a kölkök meg olyan dolgokat is felzabáltak, amit eddig sosem tettek. Lényeg a lazaság, a bulizás. Kezdőknek ajánlom a bográcsozást. Fantasztikus hangulata van és a konyha is épen marad.

Programok édes kettesben
Akik csak kettesben vágynak élményekre, nekik azt tanácsolom, hogy iratkozzanak be egy tánciskolába vagy menjenek együtt el egy kalandparkba. Az egymásra utaltság sok régi érzelmet a felszínre hoz. Olyan érzéseket élhetünk meg újra együtt, mint szolidaritás, önzetlenség, segítőkészség. Milyen jó is újra együtt venni az akadályokat, egymást segítve és persze hatalmas röhögések között. Merjünk nevetni, de ne csak a másikon, hanem magunkon is. Persze, vicces az, mikor már pocakot növesztett drágánkat toljuk magunk előtt a mászókán, de az sem semmi, mikor mi ékelődünk be nagy hátsónknál fogva két akadály közé. Fő, hogy végigcsináljuk! Együtt, egymást segítve és közben jókat kacagva.Újra első randi – esetleg egy kis szerepjáték?

A legegyszerűbb ötletem pedig mindenki számára kivitelezhető. Csak elszántság és fantázia kell hozzá. Randizzunk újra úgy, mintha az első randi lenne, vagy ha még ennél is bátrabbak vagyunk, hát akkor ismerkedjünk újra. Akár olyat is lehet ilyenkor játszani, hogy másnak adjuk ki magunkat, mint akik valójában vagyunk. A szerepjátékokról tudjuk, hogy milyet jót tehetnek az ellaposodott házaséletnek, de a felvett szerepek a léleknek is jót tesznek. Segítenek kiszakadni a hétköznapokból, az új szereppel magunk mögött hagyjuk meglévő életünk gondját-baját. A profi élményvadászok már azzal szórakoztatják magukat, hogy ismeretlen társaságban együtt adják ki magukat teljesen másnak, mint akik valójában és remekül szórakoznak azon, hogy mi mindent tudnak spontán kitalálni. Azzal, hogy érdekesebbnek mutatják magukat annál, amik valójában, ténylegesen érdekesebbé válnak, párjuk szemében mindenképpen. S aztán hazafelé lehet azon nevetgélni, kinek hogy jutott eszébe ennyi baromság. Észrevétlenül visszatér életükbe a kezdeményezés, a spontaneitás és az élmények. Ezek pedig a leghatásosabb ellenszerei az unalomnak. Máris van „tortánk„, melyre ismét felkerülhet a „hab“, mert az élményekben, nevetésben gazdag hétköznapok egyenes következménye, mintegy „mellékhatása“ a kiegyensúlyozott, fantáziadús szexuális élet.


Szándékosan nem említettem ilyen élethelyzetre a swingerklubokat. Elég unatkozó párt láttam én már klubokban, hogy tudjam, az ilyen jellegű problémákon nem segít, sőt, talán még ront is a helyzeten. Előbb tegyük rendbe párkacsolatunkat, és ha már újra teljes a bizalom és nem az unalom, hanem a kíváncsiság és az élménygyűjtés vezérel mindkettőtöket, akkor és csakis akkor vágatokj bele. Így még az is előfordulhat, hogy jut egy szem cseresznye is arra habra a tortán.
Ügyeljünk azonban a mértékletességre: egy-két szem cseresznye jól mutat a tortán, de egy komplett fa már kevésbé.

Anikó
SwingerCafé
 
Képek: Morguefile.com
Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4417 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x