Egy majdnem-szerelem története
Címlap / Te+Én+Szex / Egy majdnem-szerelem története

Egy majdnem-szerelem története

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

Amikor a kimondatlan szavak éveket tesznek tönkre és végül jobban fájnak, mint a kimondott vallomások. Amikor a hazugságok és félreértések csak évek múltán lepleződnek le - vajon akkor már mindegy? Meddig élhet a remény? 

 

Tizennyolc éves voltam, amikor találkoztam vele. Magas, barna hajú, olyan „szeme se áll jól”-típusú fiú volt, akiért rajongtak a lányok. Nekem is tetszett. Flörtöltünk, szórakoztunk, élveztük az életet: belefeledkeztünk egymásba és ez így volt rózsaszín-tökéletes.

Aztán eljött az ősz, visszamentem vidékre gimnáziumba. „Nem akar téged” – talán ezek voltak a közös barát gyilkos szavai, amelyek az agyamba égtek, s ezeregy darabra törték a Barbie-világot. Ettől a pillanattól kezdve minden nap egyforma volt: ébredés után kaptam másfél perc boldogságot, mielőtt eszembe jutott Ő. Majd a felismerés, hogy én szeretem, s ő nem, s hogy nincs, amit meg ne adnék, hogy újra a karjaiban tartson. „Hívd fel!” – biztattak a barátok unva a tinédzser szerelmi bánatot, de a dac, a büszkeség erősebb volt. „Ha nem kellek neki, akkor legyen így. Szenvedek, ha ez a sorsom, de nem alázkodom meg soha!”


„Barátnője van.” – volt az újabb tőrdöfés a baráttól néhány hónappal később. S én szenvedtem tovább, csendben eltemetve a fájdalmat, majd üvöltve néha, amikor senki nem látta. Átzokogott éjszakák, rongyosra hallgatott szerelmes dalok és a megfakult fénykép róla: az egyetlen, ami megmaradt nekem.

Egy évig sírtam utána. Aztán jött az érettségi, majd egy másik, egy új érzelem, s lassan túljutottam a nehezén. De még sok évig a sírás kerülgetett, amikor arra jártam, ahol ő lakott, félve-remélve, hogy felbukkan. Minden évben megünnepeltem a születésnapját, eleinte bánatosan, később már csak melankolikus hangulatban, elmerengve azon, vajon mi lett volna, ha kellek neki.

S most itt ül velem szemben, tizennyolc év elteltével. Már rég nem kamasz, de ugyanaz a pajkos tekintet, ugyanaz a sokat sejtető pillantás. S a szavak, amelyeket nem lehet ép elmével kibírni: „De hát miért nem hívtál fel? Én csak annyit tudtam, hogy egyszerűen eltűntél, azt mondták, végleg vidékre költöztél.” Nem volt igaz, hogy nem kellettem neki. Nem volt igaz, hogy könnyen vette és elfelejtett engem. Nem volt igaz, hogy nem volt szerelem.


Ha a kislányom majd egyszer nagylány lesz, elmondom neki ezt a történetet, hogy tanuljon belőle. Hogy soha ne higgyen a más szavának és ne legyen büszke! Mert van olyan, hogy a kimondatlan szavak, az el nem hangzott válaszok azután örökké fájnak.

Képek: www.morguefile.com


 
 
[ 4722 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x