Dobd fel a házasságodat - bevált tippek
Címlap / Te+Én+Szex / Dobd fel a házasságodat - bevált tippek

Dobd fel a házasságodat - bevált tippek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Egy házasság sok nehézséggel járhat együtt, például a felek szexuális elhidegülésével. A szextanácsadó szerint nem feltétlenül a vágy múlik el, csak néha elnyomják az események, ám a folyamat visszafordítható, megelőzhető. Hogyan?  

Tehát ott tartottunk a hét elején, hogy 2 ember együtt él immáron évek óta. Túl vannak már rég a mézesheteken és megéltek már együtt szép dolgokat és persze együtt túléltek jónéhány vágyölő eseményt. Igen, ez az az időszak egy házaspár életében, amikor szinte minden megtörténik, ami egy házasságot tönkretehet vagy csak unalomba fullaszt.

Ilyenkor már nagyjából túl vannak a gyermekvállaláson, a srácok is már oviba járnak. Kötéltáncos módjára egyensúlyoznak munka és család között, a bátrabbak még tán építkezésbe is belevágtak.

A szorongás, a hajtás a szexuális életükre is kihat. Már régóta nincs szó többórás összebújásokról, hanem este, mikor végre már elaludtak a gyerekek, hetente kb. kétszer, megszokásból szexelnek egyet. Magát a szexet is másképp élik meg. A férfiak számára a legjobb feszültségoldás a szex, míg a nők szeretnek inkább ellazulni szeretkezés közben, számukra inkább a szeretkezés hab a tortán.



Csak hát a torta…, az biza hiányzik. Van helyette fáradtság, feszültség, túlhajszoltság. Mi lehet a nők szemében torta? Sok minden. Idő, figyelem, figyelmesség. Egy szál virág, némi segítség a házimunkában vagy este, amit kettesben tölthetnek. Ez a legfőbb ok, ami miatt sok házaspár swingerezni kezd, egy helyen megkapnak mindent, amire vágynak, de a swinger nem az egyetlen alternatíva.

A legfontosabb, hogy felismerjék, hogy gond van, a dolgok már nem úgy működnek köztük, mint régen. A válások oka leggyakrabban az, hogy a párok nem vették észre, vagy egyszerűen csak nem akarták belátni, hogy változtatniuk kell. Annyi apróság van, amivel feldobhatjuk a házasságunkat. Ezekről már sokszor írtam, próbáljátok ki, megéri. Nem szabad sajnálnunk egymástól az időt és a figyelmet. Szabadságot sem csak akkor lehet kivenni, mikor a gyerekeknek szünet van, hanem pár napot akkor, mikor óvodában, iskolában vannak. Majdnem egy egész nap kettesben – ugye mennyi mindent lehet együtt csinálni??

Ki lehet próbálni mindazt, amiről a korábbi cikkeimben már meséltem és a nagyikat sem kell feltétlenül mozgósítani. Ez annyira egyszerű, olcsó és könnyen kivitelezhető! Én nem szeretnék olyanokról írni, mint a többi, általában női magazin, mint például hogy menjetek el vacsorázni kettesben, meg wellness hétvégére, mert az aztán megmenti a házasságot stb. A mai magyar valóság az, hogy egy átlagos házaspár manapság nem nagyon engedhet meg magának ilyesmit, bármennyire is vágyik rá, arról nem beszélve, hogy egy wellness hétvége által nyújtott élmények annyira kimerítik az ilyesmihez nem szokott egyszeri házaspárokat, hogy estére jóllakottan és élményekben gazdagon bezuhannak a szállodai franciaágyba és húzzák a lóbőrt, reggel meg rohannak reggelizni, mert aki 9 után ér le, annak már nem jut kaja.

Én mindenkinek azt javaslom, hogy keresse inkább az apró örömöket, mert abból sokkal több juthat és ugyebár mindannyian tudjuk, a sok kicsi sokra megy. Az egy nagy meg jó volna, csak nincs, így ne is foglalkozzunk vele, amondó vagyok. Ha elég kreativak vagyunk, a sok apró örömmel kihúzhatjuk harmóniában, szerelemben a következő korszakig.

Amikor eljönnek a boldog békeidők - a 40-50 év közötti házaspárok élete már sokkal könnyebb. A gyerekek, ha ugyan még nem is repültek ki, de már egyre kevesebb időt töltenek otthon és éjszakai felügyeletre sem szorulnak már. A házaspár életében mind a munkában, mind a családban kialakult egyfajta stabilitás. A vágyak a tetőfokon, idő is van, energia is bőven. Vannak, akik ezt kihasználják, újraélik mézesheteiket, utazgatnak, egymásnak élnek, de van olyan párkapcsolat is, akiknél ilyenkor csap be a ménkű. Gyakori  az úgynevezett kapuzárási pánik, aminek fő oka, hogy a férfiak ebben a korban vannak a csúcson és ezt érzik is.

Ki szeretnének használni minden adódó lehetőséget, hisz szerintük könnyen lehet, hogy néhány éven belül már teljesen impotensek lesznek. Ezzel szemben a hasonló korú nők többsége már a nagymamaság gondolatával játszik. A 30 év körüli nők imádnivalónak tartják a 40 feletti férfiakat, sármosak, tapasztaltak és értenek is a nőkhöz.
 
 

A 40 feletti nők meg hideglelést kapnak, ha egy 30 körüli srác azt súgja a fülükbe, hogy imádja az érett nőket. Ebből is látszik, hogy a két azonos korú, de különböző nemű ember két egyértelműen különböző irányba tart. Pedig ennek az időszaknak a minőségi szexualitásról kéne szólnia.

A 40-es nőkben már kialakult a testtudat, tudják, mi a jó nekik és jobban élvezik az együttléteket, mint valaha. Ettől olyan vonzóak az érettebb nők, mert mindez sugárzik róluk, még ha ők maguk nem is veszik észre.

Hölgyeim! Használjátok ki ezeket az éveket, élvezzétek az életet! Arról nem is beszélve, hogy 40 év feletti férjeink meglepően fokozott szexuális vágyát sem a 20 éves lányok váltják ki, hanem mi. Merjünk ízig-vérig nők lenni, csak nyerhetünk vele!

Erre a korosztályra mondják, az „átlagos swinger pár“ és ez így igaz. Számukra a swinger mindezek megélését jelenti, bujkálás, hazudozás nélkül és ezzel a szexuális aktivitással könnyedén veszik az 50-es éveiket is.

Tehát a vágy nem múlik, csak néha elnyomják az események. Kellő figyelemmel és akarattal megőrizhetjük egy életen át.

Drága nagymamám mondta nekem, úgy 60 évesen, mikor rákérdeztem, hogy ők a papával szoktak-e még szeretkezni: „Kicsim, néha még megnézi, honnan nőtt ki a lábam.”

Kép: Yuliya Yuliya / Pixabay  
 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 11387 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x