A randi is befektetés?
Címlap / Te+Én+Szex / A randi is befektetés?

A randi is befektetés?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, ki fizet az első randin. És az utána következőkön? Szabályok a pénzügyi tanácsadó szemszögéből. 

A hozzászólói vélemények
Andi, 29: „Volt egy-két rossz tapasztalatom, és arra is rájöttem, egyáltalán nem az anyagi helyzet határozza meg, hogy egy férfi nagyvonalú-e. Egyszer egy jól menő jogásszal vacsiztam, aki, miután a pincér kihozta a számlát, hosszasan keresgélni kezdte a bankkártyáját. Lehet, hogy tényleg nem volt nála pénz, de én annyira zavarba jöttem, hogy gyorsan kiegyenlítettem a számlát. Valahogy ez annyira kiábrándított, hogy többé nem is találkoztam vele. Egy biztos: a fukar férfi kiábrándító.”

Csilla, 25: “Az első randin, miután a pincér megkérdezte, hogy külön fizetünk-e, a pasi gondolkodás nélkül rávágta, hogy "Természetesen!". Nem szóltam semmit, tisztességesen lepakoltam a vacsora rámeső részét az asztalra, de aztán nem is találkoztam többet a sráccal.”

Jutka, 28: „Ha vakrandira készülök, először mindig kutyát sétáltatni invitálom a srácot. Így legalább kiviláglik, elviselné-e az ebemet hosszú távon, emellett az egész egy fillérbe sem kerül. Általában valamelyik közeli parkot szoktam választani, ahol séta közben remekül lehet beszélgetni, akár órákon át is. A következő randinál – ha eljutunk odáig – viszont már ragaszkodom valami beülős helyhez. Azt gondolom, hogy egy majdnem ismeretlentől nem várhatom el, hogy kiperkálja a számlát. De ettől függetlenül jólesik, ha egy fiúnál ez nem kérdés.”


Tibi, 27: Beültünk egy kávéra. Hamarosan kiderült, hogy bár nem az esetem, de nagyon jó fej. Amúgy pedig azt gondolom, hogy a puhatolózós randikon nem a fogyasztás a lényeg, egy férfi pedig kalkulálja be azt az 1-2 ezres ráfordítást.”

Brigi, 26: „Én minden első randin megkérdezem, amikor fizetésre került a sor, hogy tartozom-e valamivel. A válasz erre mindig ugyanaz volt: »Természetesen nem.« Sőt, két esetben érdekes reakciót is kaptam, a fiúktól megtudtam, hogy soha senki nem tette fel nekik a kérdést ebben a sokaknak kínosnak tűnő pillanatban. Örömmel nyugtáztam, mennyire jólesett nekik. Nem állítom, hogy minden férfi nagyvonalú, de talán ezzel a hozzáállással ki tudjuk hozni belőlük a maximumot.”

Szandra, 21: “Egy barátnőm nemrégiben megismerkedett egy ismerkedős portálon egy szimpatikus fiúval. Ahogy sorolta a srác ismérveit  (kedves, érdeklődő, intelligens, jóképű, szórakoztató stb.), arra gondoltam, hogy sok hónapnyi keresgélés után végre megtalálta a férfit, akit keresett. És akkor jött az a minden romantikus képzetemet felülíró mondat: „Viszont képzeld, hagyta, hogy kifizessem a részemet a cukrászdában. Annyira kiábrándító volt! Ha a következő randin is ilyen fukar lesz, az lesz az utolsó.”

Tomi, 31: „Úgy gondolom, hogy az első találkozásnál a férfinak úgy kell anyagilag készülnie, hogy ki tudja fizetni a számlát. Az majd úgyis a helyszínen dől el, hogy a nő hagyja-e ezt, vagy beszáll ő maga is. Manapság a nők is keresnek, tehát ez így fair.”

Ági, 25: “Az első randin a pasi fizessen, ezt én, a nagy feminista mondom. Utána fele-fele,vagy hol az egyik hol a másik, de az első randin a pasi legyen már férfi és fizessen.”

Robi, 17: “Meghívtam egy lányt randizni, és mondtam hogy válasszon helyet, mert nem tudtam, hogy hova menjünk, és azt mondta hogy menjünk moziba, mondtam neki, hogy jó. De nem tudom, hogy akkor most kinek kell ezt fizetnie, mert végül is ő találta ki a mozit, nekem meg nincs pénzem. Vagy jó, ha azt mondom majd, hogy otthon hagytam a pénztárcámat?”

A szakértő válaszol
A nők szeretnék, ha nőként kezelnék őket, a férfiak pedig azt, ha nem bankautomataként néznének rájuk. Ezen túl azonban minden randevú befektetés is egyben. Időt, energiát forgatunk bele. No és pénzt is, hiszen az is pénz, ha a fontos találka előtt fodrászhoz, kozmetikushoz rohanunk, vagy veszünk egy új topot a férfiú elkápráztatása érdekében. Pénzbe kerül a buszjegy, a benzin, a kávé, a narancslé, a mozi vagy a múzeum, és nem tudhatjuk azonnal, megtérül-e a befektetés. De ráfordítás nélkül nem lesz nyereség sem. Tanácsom, hogy a nő magába fektesssen, a férfi meg az italba! Ez így fair. Ez az első szabály.


A büszke LGBT populációnál azonban már nehezebb tanácsot adni, pedig nekik is joguk van szakértői tanácsra. Tehát ki fizet akkor, amikor nem állapítható meg egyértelműen ki a férfi és ki a nő, illetve amikor még nem született erről közös megállapodás? A válasz: amikor az első szabály nem alkalmazhazó, akkor az fizet a randevún, aki a találkozást kezdeményezte. Ez a második szabály.

Azt azért ne kérdezzük, ki evett itt levest? Görög Ibolyánál, az ország talán legtekintélyesebb protokoll tanácsadójánál olvashatjuk, hogy a számlát nem ciki ellenőrizni, de minden egyes tételt végigvenni a pincérrel, az már igen. „Hát ezt nem értem, ezerhétszáz a levesért? De hát ki evett itt levest? Ja, te ettél Móni? OK, ez az ezerhétszáz ...”. És a harmadik szabály: A fukar férfi nem menő.

Bunyik Zoltán, pénzügyi szakértő
Pénzügyi tanácsadó weboldal

Képek:
nuttakit / FreeDigitalPhotos.net
Ambro / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 4354 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x