Egy lépéssel a férfi előtt
Címlap / Te+Én+Szex / Egy lépéssel a férfi előtt

Egy lépéssel a férfi előtt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

Minden szerelem egyformán indul: lángolás az erekben, pillangók a szívekben, aztán egy nap mégis arra ébredsz, hogy a tested mély passzivitása mellett az egyetlen, amit még érzel, nem más, mint a keserű csalódottság. 

 

A kontraszt
A nők bizonyos tekintetben önmaguk ellenségei. Mindig olyasmire vágynak, ami aktuálisan nem lehet az övék. Szingliként pasira, pasival az oldalukon szerelmes vallomásokra, később összeköltözésre, eljegyzésre, gyermekáldásra.

Következésképp sohasem elégedettek azzal, amijük épp van!
És mit tesznek eközben a pasik?!
Egyszerűen csak élvezik a pillanat varázsát.


Jövőkép kontra valóság
Mennyivel egyszerűbb volna a mának élve nem gondolni a holnapra. Csakhogy a női fejekben ennek valami rendre gátját szabja. Mégpedig a tervezés!

Ha nem tudunk valakivel tervezni, akkor már nem is akarunk a jelenben ragadva mámoros órákat az illetővel tölteni. Muszáj őt elképzelnünk, ahogyan megvéd, megóv és átsegít az élet által elénk gördített akadályokon. Muszáj őt idővel szerető társként és gondos családapaként elképzelnünk, máskülönben honnan tudnánk, érdemes-e egyáltalán az „itt és most”-ban mellette maradnunk?!

Legtisztább az, amikor a szeretett férfi a vizualizált szerepek egyikében kudarcot vall. Ekkor a mégoly erős érzelmek ellenére is meg kell vallanunk önmagunknak, hogy a kapcsolat percei bizony megvannak számlálva.

Más a helyzet azonban, amikor a férfi megbízható társnak és ideális partnernek mutatkozna a hosszabb távú elképzeléseink kapcsán is, csakhogy érzelmi szinten még közel sem tart ott, ahol mi.Az "én" helyett "mi"

Ő az, aki több mint tökéletes, tökéletlen módon mégis egy emberben gondolkodik, miközben mi már kettőben. Ő az, akitől bár nem lehet elvitatni a szerelmes érzelmeket, mégsem képes – vagy csupán nem akar – ránk potenciális társként tekinteni. Olyasvalakiként, akivel megoszthatja az öröme mellett a bánatát is. Akivel átsegíthetik egymást a bukkanókon, akivel az oldalán erősebbnek és kiegyensúlyozottabbnak érzi magát.

Miközben nekünk épp ő adja meg azt a fajta stabilitást, amire mindig is vágytunk. Ő jelenti számunkra azt a személyt, aki mellett biztonságban érezzük magunkat. Aki mellett végre védtelen nők lehetünk, felvállalva a hibáinkat és hiányosságainkat. Aki mellett megélhetjük az őszinte önmagunkat.


A megalkuvó nő
De vajon meddig űzhető ez a várakozásra épülő játék?

Meddig éltethet egy kapcsolatot a remény és mikortól mérgezi meg végleg a csalódottság?!

A nők hajlamosak a megalkuvásra, benne maradni egy olyan kapcsolatban, melyben nem is érzik igazán jól magukat, s teszik mindezt csak azért, hogy reggelente a tükörbe nézve ne kelljen szembesülniük az igazsággal: egyedül vannak.

Kapcsolatban is lehet magányos az ember, érezheti magát egyedül, ha nem kapja meg azt, amire vágyik.

Csakhogy – mint arról az elején már szó esett – egy nő sohasem elégedett azzal, amije épp van. Mindig többet akar a másikból: a testét, a szívét, a szabadidejét… az életét.


Az időzítés
És hogy erről lehet-e őszintén beszélni egy kapcsolatban?

Nem lesz-e a vége az „Én nem tudom Neked megadni azt, amire vágysz – inkább zárjuk le most, mielőtt még nehezebb volna elválnunk egymástól.” kijelentés?!

A kérdés ugyanis az, hogy az, amire most nem képes, vajon a jövőben sem lesz-e az - ha egyébként minden szempontból ideális választásnak bizonyulnánk egymás számára.

A pasiknak tényleg több időre van szükségük ahhoz, hogy erre rájöjjenek? Vagy, ha ez nem fogalmazódik meg az ő fejükben is rögtön, akkor úgyis veszett fejsze nyele?

Múlhat-e egy kapcsolat sikere az időzítésen? És meddig érdemes a holnapot remélve a mának élni? Meddig érdemes várni, hogy az a valaki ránk találjon, elhívjon randizni, megcsókoljon, szerelmet valljon, közös otthonba invitáljon és végül: végérvényesen velünk képzelje el a jövőjét?Passzivitásra ítélve

Az igazság az, hogy néha olybá tűnik, a női sors természeténél fogva a várakozás ténye körül forog, ez a fajta passzivitás pedig – mely valamilyen szinten a reprodukciós folyamatunkban is tetten érhető a megtermékenyítésre váró petesejtünkkel a középpontban – időnként több mint bosszantó. Elbizonytalanít és kétségek közé taszít.

Mert legyen bár a szikrákat az égre hányó lángcsóvaként izzó szerelem férfi és nő között, a szomorú igazság az, hogy a jövőkép hiánya mindig rányomja a bélyegét a jelenre.

Így bár ideig-óráig hihetünk a közös jövőben, ha nüansznyi morzsákkal a férfi nem táplálja folyamatosan passzív várakozásunk lángnyelveit, hamar kihunyhat az a bizonyos szerelem.

Nehéz ugyanis úgy örülni az együtt töltött pillanatoknak, ha nem tudjuk, mit tartogat számunkra a holnap – ha ugyan tartogat bármit is.


Völgyessy Véda

Kíváncsi vagy szerzőnőnk mindennapjaira?
Akkor a részletekért kattints ide: http://vaginautazas.blog.nlcafe.hu/

Képek: photostock / FreeDigitalPhotos.net


 
 
[ 6476 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x