Szingli vagy foglalt, egyremegy?
Címlap / Te+Én+Szex / Szingli vagy foglalt, egyremegy?

Szingli vagy foglalt, egyremegy?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-05

Mi nők valahogy úgy vagyunk megalkotva, hogy sosem érezzük magunkat tökéletesen elégedettnek. Ha hosszú a hajunk, rövidet szeretnénk, ha már rövid, akkor újra hosszút. Ha fáj a lábunk a magassarkúban, edzőcipőre vágyunk, ha edzőcipőben vagyunk, a platform topánunk után ácsingózunk. Nincs ez másként a pasikkal sem... 

 

AZ ÖRÖK ELÉGEDETLEN
Amikor épp pártalan időszakát éljük az életünknek, úgy érezzük, mindent odaadnánk azért, ha esténként volna kinek az ölelő karjai közé fúrni az arcunk. A kötetlen szabadságra, mely a döntéseinket irányítja, és a szabadidőnket jellemzi, valami utálatos következményként gondolunk, mely pusztán válasz a magánéletünkben tátongó űrre. Buliba menet is csak azért húzunk miniszoknyát, hogy a facér hímek tekintetét magunkra irányítsuk.

Aztán mikor már ott van mellettünk a kívánt egyede a férfinemnek, visszasírjuk a régi szép időket.

Hogy miért?


ÖRÖMÖK ÉS ÁLDOZATOK

Először is a párkapcsolatnak éppúgy, mint bármi egyébnek, ugyanúgy megvannak az előnyei, mint a hátrányai. Az intimitás, a féltés, a valahová tartozás szemben a lemondással, az alkalmazkodással és a kompromisszummal.

A legnagyobb nehézség talán éppen abból a tényből fakad, hogy egy párkapcsolatban az ember lánya nem egyedül vesz részt. A mindennapok, s kiváltképp a szabadidő eltöltése most már nem egyetlen ember szükségleteinek és kívánságainak függvénye. Olykor pedig komoly logisztikai kihívást jelent például egy-egy közös hétvége megszervezése.

Már nincsen hely és alkalom egy jó kis csajos koktélozásra, hiszen azt a kevés szórakozásra fordítható időt értelemszerűen azzal a férfivel akarod eltölteni, aki jelen pillanatban kiemelt helyet foglal el a szívedben.Pedig a barátnőkre ugyanúgy szükség van. Csupán az idő szűkössége okozhat gondokat.


KESERŰ VALÓSÁG

Marad tehát a szombat éjszaka végre csak Vele, melyről aztán rendre kiderül, csak jobb lett volna inkább a csajokkal tölteni. Életünk értelme ugyanis vagy iszik, vagy bagózik, vagy teszi mindezt szimultán, miközben a haverokkal diskurálva - a tánc heves taglejtései közepette – fogja fel, hogy a romantika megélésére mennyire nem a buli a legmegfelelőbb színtér.

Te pedig alkalmazkodsz, hisz fontos neked, és lemondasz szinte bármiről, csakhogy mellette lehess, miközben ő fenntartások nélkül szervez üzleti vacsorát hétvégére, a hét egyetlen olyan időszakára, mely elvileg csak a tiétek.

Az helyzet az, hogy a párkapcsolatban már nem egyedül van az ember lánya. Nem csupán magáért tartozik felelősséggel. A fontossági sorrendben nem egyedül ő birtokolja az első helyet.

Döntéseivel hatást gyakorol egy olyan ember életére is, aki számára fontos és kiemelt szereppel bír. Ez pedig csak akkor működőképes, ha kölcsönös. A szürke hétköznapok könnyen megmérgezhetik a szerelmet, hát még, ha mindez az odafigyelés és empátia hiányával egészül ki.


A GONDTALAN SZINGLISÉG
Az imádat és elégedetlenség kettősén táncolva gondolkodunk el először, nem volt-e egyszerűbb nekünk szingliként. Amikor a legnagyobb bizonytalansági tényező az életünkben mindössze abból fakadt, hogy nem tudtuk, tiszta-e az a farmerünk, amit az új blúzunk mellé szeretnénk másnap felhúzni.

Egyszeriben visszasírjuk a nyálcsorgatós, csajos estéket, mikor önfeledten merültünk bele a facér férfifelhozatal feltérképezésébe. A napokat, mikor még csak az volt a fontos, amit Te akartál, amire Te vágytál, ami számodra okozott örömöt. Életünk alkalmazkodás és lemondás nélküli időszakát.

Persze akkor épp tartozni akartunk valakihez, meg akartuk osztani a mindennapjainkat egy másik emberrel. Amikor pedig ott a Férfi, méghozzá nagy F-fel, önkéntelenül is fellobban bennünk a nosztalgia iránti vágy.


A NEM MINDENHATÓ SZERELEM

Nők vagyunk, ebből következőn pedig úgy vagyunk programozva, hogy sosem tudjuk magunkat tartósan elégedettnek érezni. Pláne akkor nem, ha azt érezzük, az, amiről eddig azt gondoltuk, csak szépet és jót tartogathat a számunkra, olykor bizony keserű csalódás forrása lehet.

A szerelem önmagában nem képes két embert összetartani. Egy párkapcsolatban pedig két önző ember legtöbbször csak mellőzi vagy kínozza egymást.

Annyi egyedül töltött év után nehéz elfogadni, hogy az, ami engem szórakoztat, a másik számára talán terhes. Ugyanakkor az érettség jele az képesség, mellyel figyelembe vesszük a másik nézőpontját is. Ha ez hiányzik, akkor tényleg visszasírjuk majd a szingli éveket. Az időszakot, mikor a boldogságunk egyedül csak rajtunk múlott.


Írta: Völgyessy Véda

Kíváncsi vagy szerzőnőnk mindennapjaira?
Akkor a részletekért kattints ide: vaginautazas.blog.nlcafe.hu

Képek:
Louisa Stokes / FreeDigitalPhotos.net
David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net


 
 
[ 3825 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x