Szexbarátság: 2 in 1, vagyis szex kötöttségek nélkül
Címlap / Te+Én+Szex / Szexbarátság: 2 in 1, vagyis szex kötöttségek nélkül

Szexbarátság: 2 in 1, vagyis szex kötöttségek nélkül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A nők szexuális szabadsága és nyitottsága már nem tabutéma, és a szexbarátság sem az.  

Friendship with benefits, vagyis barátság extrákkal alatt nem azt kell érteni, hogy egy kedves barátunk meghív minket egy finom kávéra vagy éppen megöntözi helyettünk a növényeket, amíg mi távol vagyunk otthonról. Ha egy egyenes vonal mentén kellene elhelyeznünk ezt a fajta kapcsolati típust, akkor valahol a barátság és a párkapcsolat között helyezkedne el félúton. A magyarázat egyszerű, hiszen többről van szó, mint puszta barátságnál, viszont a két fél közötti viszony nem lép az együttjárás szintjére.

És mi a recept? Adott egy fiú és egy lány, akik jó barátságot ápolnak, szívesen töltik együtt szabadidejüket, jól érzik magukat egymás társaságában. Mivel egyikőjük sem akar elköteleződni, mondván nincs elég idejük egy komoly kapcsolatra, viszont egészséges fiatalok, akiknek vannak testi vágyaik, így egyszerűbbnek látják azt, ha szexbarátságot kötnek. Nincs semmiféle elköteleződés, nem kell elszámolniuk a másiknak arról, hogy merre jártak, kivel és mikor, mit csináltak. Élvezik a függetlenséget, na és persze a szexuális együttlét örömeit. Ők csupán barátok, akik néha szexelnek. Hát nem tűnik egyszerűnek? Nem csoda, ha egyre több fiatal vág bele egy ilyen, kötöttségektől mentes viszonyba.

Miért olyan kecsegtető?

A férfiak szemszögéből nézve nem kérdés, hogy miért is oly előnyös ez a fajta kapcsolati forma. Könnyen és gyorsan tudnak szexuális viszonyt kialakítani valakivel, akivel nem mellesleg még jól is érzik magukat. A nők esetében a kérdés már bonyolultabb. Szokták volt mondani, hogy a nők észjárásán nehéz kiigazodni, éppen ezért nehéz érvelni a szexbarátság mellett női szemszögből. Bizonyára szép számmal vannak a gyengébbik nem képviselői között is olyanok, akik mindössze kalandot keresnek és eszük ágában sincs feladni a függetlenségüket. Viszont úgy gondolom, hogy létezik egy másik típus is, akik egy ilyen jellegű viszonytól is azt várják, hogy az érzelmek komolyabbra forduljanak és ennek reményében mennek bele a kapcsolati játszmába is. Számukra nem biztos, hogy megéri energiát fektetni a kötelék megerősítésébe, hiszen ritkán fordul elő az, hogy a másik félnél érzések alakuljanak ki. Persze semmi sem lehetetlen, de ha szeretnénk magunkat megóvni egy csalódástól, akkor érdemes már az elején lefektetni a szabályokat vagy nem belekezdeni a kapcsolatba.


 
De mégis milyen előnnyel járhat akkor egy ilyen típusú „barátság”? Azok, akiknek már van tapasztalatuk ebben a témában, egyöntetűen a függetlenség mellett érvelnek. Szabadok minden tekintetben, nem várja őket otthon senki, akinek el kellene számolniuk arról, hogy hol voltak és kivel. Viszont mégis ott van mellettük valaki, akivel alkalomadtán elmehetnek moziba vagy megbeszélhetik problémájukat. Kapcsolatuk fő összetartója ereje a szexualitás.

Hová fejlődik a világ? - de ma már sokkal elfogadottabb szexbarátságot kötni, szemben mondjuk egy szeretői viszonnyal. Sokan tartózkodnak attól, hogy egy idegennel osszák meg ágyukat, hiszen az ismeretség elején az ember nem lehet biztos abban, hogy ki is a másik valójában. Mindemellett nem hanyagolható el a különféle nemi betegségek kockázata sem. Nem utolsó sorban pedig, mentesítjük magunkat attól a fajta stressztől amit egy első randi okoz. Bizonyára mindenkiben él egy egészséges izgalom akkor, ha az első találkozóra készül. Olyan kérdések merülnek fel bennünk, hogy „Vajon fogok-e tetszeni a másiknak?” vagy, hogy  „Jól áll-e a kiválasztott ruha rajtam, tökéletes-e a sminkem?” Egy baráttal ilyen gondolatok már fel sem merülnek bennünk. Ő ugyanis olyannak fogadott el minket, amilyenek vagyunk, előtte már nem kell csinosítanunk magunkat.

Biztos, hogy jól meggondoltad?

Mint minden dolognak, úgy a szexbarátságnak is vannak hátrányai. Mielőtt arra vetemednénk, hogy ágyba bújunk egy jó ismerősünkkel, érdemes mérlegelni és jól meggondolni, hogy vajon megéri-e felrúgni egy stabil barátságot, mert sajnos előfordulhat, hogy az egykor jól működő kapcsolat teljesen más irányba kezd alakulni. A leggyakrabban előforduló helyzet, ha az egyik fél mélyebb érzelmeket kezd táplálni a másik iránt. Hús-vér emberek lévén, azért ez egyáltalán nem meglepő. Sajnos nem biztos viszont, hogy alkalmi partnerünkben is hasonló érzések vannak születőben, így a kapcsolat rövid időn belül halálra van ítélve. A szerelmes félnek két választása van, vagy hallgat és szenved legbelül, vagy nyíltan felvállalja érzéseit, ezzel viszont megkockáztatja azt, hogy nemcsak egy szeretőt, hanem egy barátot is elveszít. A statisztikák azt mutatják, hogy ha már bizonyos fokú törés bekövetkezett a barátságban, akkor kicsi annak az esélye, hogy azt helyre lehessen állítani és minden folytatódhasson ugyanúgy, mint a régi szép időkben.

Női szemszögből nézve nem éppen ez a legmegfelelőbb forma a mélyebb kötelék kialakítására. Genetikailag ugyanis úgy vagyunk kódolva, hogy rendkívül erős bennünk az elköteleződés iránti vágy. Egy szexbarátságban erre nincs lehetőség, így gyakran érezhetik a gyengébbik nem képviselői, hogy csak kihasználják őket. Csorbát szenvedhet önértékelésük is, hiszen kialakulhat bennük egy olyan téves kép, mely szerint nem alkalmasak barátnőnek.
 
Az esetleges negatív kimenetel tudatában fontos tehát, hogy átgondoljuk, mit nyerhetünk és leginkább mit veszíthetünk az alkalmi légyottal. Ezek ismeretében döntsön mindenki saját belátása szerint és mérlegeljen, hogy mi a fontos neki igazán.

Szabályok felállítása

Mielőtt két barát úgy dönt, hogy kölcsönös szimpátiájuknak és ösztöneiknek engednek, fontos, hogy megbeszéljék egymással a leendő kapcsolatukkal szemben felállított elvárásaikat. Ennek hiányában gyakran siklik félre a kezdetben jól működő viszony. Ennek pedig egyenes arányú következménye a barátság felbomlása.

Szexbarátság ide, komoly elköteleződéstől mentes szex oda, de egy valami mégiscsak hiányzik ebből a kapcsolati formából, ez pedig nem más, mint a törődés és a valahová tartozás érzése. Egy-egy szerelmetes légyott után, az ajtón kilépve, hatalmas űr tátonghat bennünk és előtörhet belőlünk az újbóli felismerés, mely szerint az üres lakásban megint csak egyedül kell álomra hajtani fejünket.

Hazudik, aki azt mondja, hogy teher számára egy első randi. A tökéletes ruha kiválasztása, a barátnői pletyizés és az első találkozáskor megszokott tenyérizzadós, gombóc a torokban érzést nem szabad lecserélni egyetlen szexbarátságra sem.

   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 16439 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x