Egyre több a magányos ember?
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Egyre több a magányos ember?

Egyre több a magányos ember?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Lassan kezdetét veszi a karácsonyi készülődés, a Mikulás-figurák már a boltok polcain várakoznak, a kirakatokat gyönyörű, csillogó díszekkel öltöztetik fel. Ilyenkor fokozódnak bennünk az érzelmek, és nehezebben éljük meg az egyedüllétet. Az elmagányosodástól való félelem depresszióig, önpusztító gondolatokig fokozódhat. 


Rendezvénynaptár
A legutóbbi népszámlálás egyik legmegdöbbentőbb eredménye, hogy a gyerekek és a felnőttek is egyre magányosabbak: 2011-re a magyar társadalom az egykék társadalma lett. Egyre kevesebb a párkapcsolat, és mára már egyszemélyes háztartásból van a legtöbb.

A 2001-es és 2011-es népszámlálások közt eltelt 10 évben drasztikusan csökkent a házasságkötések száma (66 405-ről 35 750-re), és nőtt az együttélések száma. A kétgyerekes családmodell szinte megszűnt. Az egyik legszembetűnőbb változás az elmagányosodás: a házasságkötések helyét nem annyira az együttélés, hanem egyre inkább az egyedül élés, a kapcsolatnélküliség, az egyszemélyes háztartások elterjedése veszi át. Szembetűnő jelenség, hogy a magyar társadalom komoly értékrendbeli változáson megy keresztül. Míg 20 évvel ezelőtt a házasságon kívül született gyermek megítélése még negatív jelenség volt a társadalom szemében, ma már a gyerekek több mint 40%-a házasságon kívül születik.„Hiába vágyunk sikeres párkapcsolatra, ha értékrendünkben egyre inkább a materiális javak számítanak, különösen a 40 év alatti korosztály esetében. Sokszor nem vesszük észre a körülöttünk élő értékes embereket. Érdemes kicsit lassítani, és a hozzánk hasonlók társaságát keresni. A hitet, az érzéseket, a vágyakat tettekkel kell megerősíteni ahhoz, hogy megtaláljuk azt a boldogságot, amely az életet szebbé teszi”
– mondja Bús Tímea, párkapcsolati szakértő.

A mai harmincas nők 50, a 35 évesek 22 százalékának nincs gyermeke, kétharmaduknak pedig nem él párkapcsolatban. Magyarországon a házasságkötések számának csökkenését nem kompenzálják az élettársi kapcsolatok, az emberek egyre nagyobb részének tehát semmilyen kapcsolata nincsen. A házasságok közel fele végződik válással, s az újraházasodás mind kevésbé jellemző. A trendek között egyre erősödik egy sajátos jelenség, az úgynevezett „látogató kapcsolat”, amikor a felek külön háztartásban élnek, de többnyire sűrű rendszerességgel találkoznak egymással. Magyarországon mintegy félmillió felnőtt él ilyen látogató párkapcsolatban, többségük (mint­egy 300 ezer fő) harminc év alatti.Az életvezetési tanácsadó szemszögéből

„Az autónkat szervizbe visszük, ha nem működik úgy, ahogyan kellene, az elromlott készüléket megjavíttatjuk, ha elromlik. Vajon miért nem tesszük ugyanezt önmagunkkal szemben is? Miért nem szánunk időt, energiát, pénzt épp a saját életünk, a saját boldogságunk „megjavíttatására”?

Ha hiszünk benne, hogy van olyan ember, aki illik hozzánk, akkor előbb-utóbb meg is találjuk. „De a hit még nem elég, a hitet érzelmekkel kell párosítani. Tehát, ha már el tudja képzelni, hogy van Önhöz illő társ, akkor el is hiszi, és így könnyebben át tudja adni önmagát a mindent átjáró pozitív és meleg érzéseknek”
– mondja Bús Tímea, a Duals Társkereső Iroda vezetője.


Képek:
FreeDigitalPhotos.net - Jeanne Claire Meeabes 
 
[ 4810 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x