9x is kihasználva? Elég volt? Női petíció, amit megoszthatsz...
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / 9x is kihasználva? Elég volt? Női petíció, amit megoszthatsz a barátnőiddel!

9x is kihasználva? Elég volt? Női petíció, amit megoszthatsz a barátnőiddel!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-20

Melyik a kedvenc házimunkád? Ha nő vagy, akkor többnyire tanakodsz és felsorolsz kettőt, nagy bizonytalanul, ha férfi vagy akkor lehet, hogy csak bután nézel, vagy talán azt mondod, hogy néha szoktam mosogatni. Ha így van, akkor a magyar átlaghoz tartozol, ahol a "láthatatlan munka" - kevésbé szépen rabszolgafeladatok - döntő többségét a nők végzik, mégpedig munka után, fizetség és bármiféle elismerés nélkül, gyakran évtizedeken át. Ez mindig, kivétel nélkül kinyírja a libidót, megöli az örömteljes kommunikációt és megbetegít. 


Rendezvénynaptár
 „De hát én szeretem a (szabadon választott házimunka megnevezése)!” – hallom olyan sokszor, amikor a láthatatlan munkáról, a női feladatokról van szó, aztán a mondat kisvártatva így folytatódik: De jó lenne, ha nem nekem kéne mindig csinálnom! 9 olyan jelentős munka van amiben a nők döntő többségét folyamatosan benne tartják anélkül, hogy azt valóban elismernék! Egyáltalán nem magától értetődő és természetes, hogy egy kapcsolaton belül ezeket csak és kizárólag a nő végezheti el, különösen akkor, ha a nőnek is van munkahelye! (Az alábbi felsorolás tudatosan sarkít!) 

 1. Bevásárlás. A férfiak azt gondolják, hogy a nők szeretnek bevásárolni. Aki még nem gondolt bele abba, hogy mekkora feladat folyamatosan élelmezni egy családot, mindig készleten tartani dolgokat, amiket a többiek szeretnek, most tegye meg. Egy nő a vásárlás során egy hónap alatt akár 100 kg-ot is megmozgat, összegyűjti ki és bepakolja, elteszi, feldolgozza. Bevásárolni egy fáradt nap után, minden áldott héten kötelezettség és nem szórakozás, még akkor is ha néha vannak benne jó élmények. A magyar nők többsége egymaga vásárol be szinte egész életében. Többségüket a vásárlás után a társuk elszámoltatja, bizonyos döntéseit folyamatosan számon kéri anélkül, hogy arról korábban egyeztettek volna. (Ha ezt egy főnök csinálná, meddig tűrnéd?) A magyar nők többségének nincsen saját bankszámlája. A családi folyószámlát használja. 

   
 2. Mosogatás. A mosogatógép ki-és bepakolása is ide tartozik. A legmocskosabb edényeket a mosogatógép nem is mossa el. Az étel elkészítése után a nők mosogatnak. Egész életükben. naponta 2-3 alkalommal. Kiszámoltad már, hogy mennyi időt tölt egy nő a mosogató előtt egy héten? Biztos, hogy akkora reklám-fíling azt átélni, hogy a puha és illatos hab és a langyos víz simogatja a bőrödet, miközben a ráégett szennyeződést vakarod le? Próbáld ki, ha még nem csináltad sosem! 

   
 3. Felmosás – porszívózás. Ez nem a takarítás maga, hanem csak annak egy látványos és eléggé egyszerű része, melyhez nem szükséges egyetemi diploma. Már egy 6-7 éves gyerek is el tudja végezni, ha ügyes. A legtöbb családban ez a feladat midig a nőre hárul. Mégpedig úgy, hogy a család többi tagja nem tesz semmit a felmosott, felporszívózott területek tisztán maradásáért.

   
 4. Takarítás. Ez is klasszikusan az a terület, amit a nők állítólag jobban tudnak. Nyilván porronggyal a kezükben, tollseprűvel a seggükben jöttek világra! Ja, nem is! Akkor nyilván megtanulták. Ha ez tanulható, akkor bárki képes megtanulni. Ha egy család képes megosztani a takarítás feladatait, akkor ott az egész kapcsolat javul! Érdemes megpróbálni! (Portörlés, ablakmosás, minden felület letisztítása ide tartozik.) 

   
 5. Rendrakás. A rend mindenkinek mást jelent. Van aki a kifésült szőnyegrojtok és élére vasalt ágynemű birodalmában érzi magát kényelemben és vak akinek elég ha nem piszkos … Ám mindenki ragaszkodik egyféle rendhez, melyben jól érzi magát. Akár férfi, akár nő terrorizálja a másikat azért, mert a számára elvárt rendet nem tartja fenn, az megöli a kapcsolatot. Azt viszont célszerű tisztázni, hogy mi az a minimálisan mindig elvárt állapot, amiben létezni szeretnénk és azt valóban együtt fenntartani. Akinek ennél többre van igénye, az a maga öröméért tegyen meg többet. Semmin nincs címke, hogy csak egy nő tudja azt elrakni. A rendrakásban a család minden tagjának – bizony a gyerekeknek is, ha vannak – részt kell vennie! 

   
 6. Szerelés. Azt hisszük, hogy ezeket a dolgokat a férfiak szokták intézni. Kérdezzünk csak meg találomra 10 nőt, hogy ez igaz-e és meg fogunk lepődni! Vagy nem is annyira? A kis bútorok összeszerelésétől a meglazult csavar meghúzásán át a kép felfúrásáig bármi lehet, amit egy családon belül akkor is a nő végez el, ha a férfi otthon van. Egyszerűen azért, mert nem tud anélkül tovább haladni és a férfi nem teszi meg sok-sok kérés ellenére sem. (Lehet, hogy ismered azt az internetes mémet, mely szerint egy úgy is férfi megcsinálja, fölösleges félévente figyelmeztetni őt…) Ugyanez vonatkozik arra, ha a nőnek saját autója van. Sok családban elvileg a férfi felelőssége az autó, de sem a takarítást sem a szervizzel, sem a biztosításokkal kapcsolatos feladatokat nem látja el, ha azt észleli, hogy a nő is képes erre, sőt az sem ritka, hogy a saját autójának felelősségét is a mindenkori cseléd-mindenesre testálja. 

   
 7. Gyerek, gyerekek. (továbbá kisállatok) Nagyon sok család van ahol a gyerek (ek) kizárólag a nő felelőssége. Mindent ami a gyerekhez kapcsolódik, az edzéstől a tanuláson át az orvosi vizsgálatokig, a szülői értekezletektől kezdve a szabadidős programokig a nő szervez és old meg. A férfi ötletszerűen felborítja a rendszereket mert „jó fej” (?) és „kiveszi a részét” a munkából, kampányszerűen, felborítva ezzel a felállított szokásokat és szabályokat. Ha vállalt a család kisállatot, gyakran az is teljes egészében a nőre marad még akkor is, ha a férfi ötlete volt, vagy közösen döntöttek úgy, hogy állatot tartanak. 

   
 8. Kapcsolat a családtagokkal. Gyakori, hogy egyes családtagok betegek lesznek, tartósabb ápolásra szorulnak. Sok helyen magától értetődő, hogy a nő odateszi az életét, áldozatokat hoz. Otthagyja az állását, erőn felül vállal. És mindezt elvárják tőle, nem méltányolják, gyakran még kritizálják is. Sokféle más megoldás is jó lehet. Ugyanez igaz azokra a családtagokra, aki már nem olyan rugalmas, vagy akit nem kedvelünk annyira. Gyakori, hogy a vele való kapcsolattartás minden felelőssége és terhe a nő vállán landol, miközben a férfi valami szórakozás után néz. 

   
 9. Nagy beszerzések. Ház, telek, földvásárlás, új autó, stb ... Milyen ritka, hogy ezek a nő tulajdonában legyenek! Ha csak nem valami spekulatív adókímélő célzat nincs mögötte, s ott is ki van mondva, hogy „a nevedre veszem meg”, vagyis a kockázatát viselheted, az öröme az enyém marad. Így akkor is, ha mindketten ugyanakkora terhet vállaltak az adott birtok megszerzéséért.
   
Mi a megoldás? 
Ha a fenti felsorolásban legalább hármat magadénak érzel, sőt még a szex sem az igazi köztetek (aminek egyébként nagyjából ugyanez az oka!), ha elhíztál, ha nincs már időd magadra, akkor tudd: nem a te egyedüli felelősséged, hogy idáig fajultak a dolgok, de csak te tehetsz a megoldásért, mert ha ő eddig nem csinált semmit, nem is fog! A társad (vagy akit annak hiszel, de inkább az uralkodó személy a kapcsolatban) ugyanannyira sáros a dolgok ilyen alakulásában és nincs semmi alapja arra hogy hibáztasson! Lehet, hogy azt gondolja, hogy ő nem csinált semmit - de sajnos éppen ez a baj! 

Ha már nem lehet megbeszélni, ha felidegesíted vele, hogy ilyesmit hozol fel, ha a béke érdekében inkább csendben vagy, akkor ez egy elnyomó kapcsolat, amiben soha az életben nem leszel boldog, csak beteg.

Ha meg lehet beszélni a társaddal, s ő a beszélgetés megértése után változtat is, akkor nyert ügyed van. Akkor lehet egyenlő teherviselést kezdeményezni, melyben a férfi nem „segít” a nőnek, hiszen ez a szó feltételezi, hogy a nő dolga volna, csak segítenek neki benne. Ott a férfi feladatokat vállal el és azokért felelős lesz, ugyanúgy, ahogy a nő is. 
 
Aki nem engedi meg, hogy kihasználják, annak jut ideje magára, az csinosabb, pihentebb, vonzóbb és energikusabb lesz és jutni fog ideje arra is, hogy szeresse a társát! Nálatok hogy vannak ezek a dolgok? 

(Figyelem! Számos olyan dolog van a világban amit a férfiak számlájára írhatunk, ez azonban itt most csak a női egyenlőtlenségekről szól!) 


 
 
[ 2678 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x