Ötvenhétszer csalta meg a férje, mégis mindig megbocsátott...
Címlap / Te+Én+Szex / Ötvenhétszer csalta meg a férje, mégis mindig megbocsátott neki. Héra - Ildikó

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Ötvenhétszer csalta meg a férje, mégis mindig megbocsátott neki. Héra - Ildikó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Héra hivatásos feleség. Önmagában félember, akinek férfira, férjre van szüksége, hogy egésznek, teljesnek érezze magát. Hérára csak a sikeres, határozott, férfias férfi - Zeusz - van igazán hatással. Ő az, aki életét beteljesítheti, vágyait betölti, akinek egy életre készséggel alárendeli magát. Igen fontosak az esküvő külsőségei is, Héra annál boldogabb, minél fényesebb, minél nagyobb szabású az esküvő. És persze gondolkodás nélkül felveszi férje nevét.  

Héra (a rómaiaknál Juno) a házasság istennője. Az olimposzi istenek első generációjához tartozik, vagyis Kronosz és Rheia gyermeke. Zeusz szemet vetett a gyönyörű hugára, és hidegtől reszkető kismadárrá változott, Héra magához ölelte, hogy felmelegítse. Ekkor Zeusz ismét felöltve férfialakját, megpróbálta magáévá tenni. Héra azonban mindaddig ellenállt, amíg Zeusz meg nem ígérte, hogy feleségül veszi, és királynővé teszi. Hérát ekkor cseppet sem zavarta Zeusz szerelmi előélete, szentül hitte, hogy szépsége, szerelme megváltoztatja a férfit. A házasság kezdetben kiválóan működött, több gyermekük született. Zeusz azonban nem változott meg, a – mintegy háromszáz évig tartó – „mézeshetek” letelte után folytatta gáláns kalandjait. (Nagy Károly Zeusz felesége című könyvében írja, hogy összeszámolta ezeket a kalandokat a mitológiában. Ötvenhét alkalom jött ki.) Héra végülis mindig megbocsátott a férjének. Tomboló féltékenységében sosem férje, hanem mindig riválisai ellen fordult. Kegyetlen bosszút állt a nőkön, és minden erejével üldözte Zeusz házasságon kívül született gyermekeit.

Héra tehát a főhivatású feleség megtestesítője. A férjéhez fűződő kapcsolat, a feleségszerep betölti egész életét, minden gondolata, öröme, bánata, boldogsága, boldogtalansága ettől a kapcsolattól függ. Saját, személyes ambíciója nincs, teljes mértékben képes elkötelezni magát, és minden nehézség ellenére kitart választottja mellett. Szerelme, elkötelezettsége egy életre szól.

Héra egész életét házassága tölti ki, minden örömét, boldogságát, de minden fájdalmát, bánatát is férjének, a kapcsolat minőségének köszönheti. Hűségéhez kétség sem férhet – nincs az a csábítás, ami megérné a házasság felbomlásának kockázatát. Héra boldogsága azon múlik, hogy férje számára mekkora jelentősége van a kapcsolatnak. Hiszen ő mindent megtesz, mindent feláldoz érte. Csodálattal, tisztelettel csügg férje minden szaván. Minden erejével előmozdítja a férfi karrierjét: ha kell takarékoskodik, lemond saját igényeiről, hogy a férfi a megtakarított pénzt vállalkozásba fektesse. Ha szükséges, nagy házat visz, kiváló háziasszony, és főként azokat a kapcsolatokat ápolja, amelyek segíthetik a férfi előmenetelét. Cserébe csak annyit kér, hogy a férfi méltányolja erőfeszítéseit, ossza meg vele gondolatait, terveit és lehetőleg minél több időt töltsenek együtt. És persze legyen hűséges, odaadó férj.


Ha a férfi sikeres menedzser, aki üzleti útjaira, vacsorákra, koktélpartikra magával viszi feleségét, akkor Héra elégedett, és dorombol, mint egy macska, bearanyozva férje életét. Sok Héra azonban egy idealizált „Zeusz” képét vetíti férjére, aki nem eléggé férfi, nem eléggé sikeres és hatalmas. Ilyenkor Héra kritizálni kezdi a férfit, megpróbálja ösztönözni, olyanná változtatni, amilyennek látni szeretné – persze hiába. Ilyenkor Héra házsártos, kiállhatatlan nőszeméllyé változik, a férj pedig papuccsá, ami pontosan az ellentéte annak, amire a nő vágyik.

Az is lehet, hogy a férfi sikeres, hatalmas, de túlságosan elfoglalt, kevés időt tölt otthon, nem osztja meg feleségével örömét, gondjait, nem méltányolja az asszony erőfeszítéseit. Ilyenkor Héra elhanyagoltnak, kifosztottnak, áldozatnak érzi magát. És féltékennyé válik, akár van oka rá, akár nincs. Örökös féltékenységével pedig biztosan tönkreteszi a kapcsolatot, ami pedig mindennél fontosabb a számára. Mellesleg Hérának gyakran oka is van a féltékenységre.

ITT olvashatsz többet Héra tulajdonságairól. 



És most lássunk egy igazi hús-vér nőt, akinek életét Héra irányítja.

Ildikó kedves, barátságos, problémamentes kislány volt. Szívesen segített anyjának a konyhában, zokszó nélkül szolgálta ki apját és bátyját, együttérzőn hallgatta anyja könnyes panaszáradatát. És igen gyakran volt mit hallgatnia. Mert a szülők házassága igen rossz volt: egymást érték a hangos, néha tettlegességig fajuló veszekedések. Ilyenkor Ildikó elbújt a szobájában, és saját családról álmodozott. Okos, kedves gyengéd férjről, aki sosem jön haza részegen, és persze mindennél jobban szereti őt, a feleségét.

16 évesen lett először szerelmes. Csaba kissé félszeg, átlagos külsejű fiú volt, de nagyon okos, az osztály egyik legjobb tanulója. Titkokban eljegyezték egymást, elhatározták, hogy érettségi után azonnal összeházasodnak. Ildikó albérletet keresett, eldöntötte: nem tanul tovább, dolgozni fog, hogy Csaba tanulhasson. Maradéktalanul boldog volt, órákon át próbálgatta, gyakorolta új aláírását, leendő asszonynevét. Csaba egyetemi felvételije azonban nem sikerült. A nagybátyja meghívta nyárra Amerikába. A fiú fogadkozott, hazatérése után, szeptemberben megtartják az esküvőt. Azonban Csaba nem jött haza, a gazdag, gyermektelen nagybácsi beíratta egy jó nevű amerikai egyetemre. Ildikó teljesen összeomlott, csak sírt, sírt, nem evett, nem aludt, végül bevett egy levéllel az anyja fiókjában talált altatóból. Az orvosi segítség szerencsére idejében érkezett.

Egy irodában kezdett dolgozni, csupa nő között. Munkáját jól végezte, elismerték, fizetésemelést is kapott, mégis hamar belátta, ez az élet nem neki való. Barátnői hívására el-elment néha esténként szórakozni, de az ott megismert fiúk csak kalandot kerestek, nagyítóval sem lehetett köztük „férjnek valót” találni. Elhatározta tehát, hogy tovább tanul. Egy műszaki főiskolára vették fel, ide sok fiú járt, de Ildikó évfolyamtársai többségénél 2-3 évvel idősebb volt. Másodéves korában egy tanárába szeretett bele.

Zsolt 38 éves, nagytehetségű, jóképű, elvált férfi volt, 2 gyerek apja. Nagy nőcsábász hírében állt. Igen hamar felfigyelt Ildikóra, aki mindig az első padsorban ült, és ábrándos bociszemekkel figyelte, szinte itta minden szavát. A kapcsolat Zsolt részéről minden bizonnyal csak a szokásos flörtnek indult, azonban a férfit elbűvölte a lány teljes odaadása, száz százalékos elköteleződése, ahogyan minden célját, ambícióját a férfi érdekeinek rendelte alá. Hamarosan összeházasodtak. Csodálatos évek következtek ezután. Ildikó kimaradt a főiskoláról, s bár levelező tagozaton megszerezte a diplomát, nem állt munkába, férjének segített, az ő egyetemi karrierjét, később üzleti vállalkozásának sikerét egyengette. Mindent megtett, amire a férjnek szüksége volt. Nemcsak felesége, hanem titkárnője is volt: cikkeit gépelte, ügyeit rendezte, intézte, kongresszusokra, üzleti útjaira elkísérte. Nagy házat vitt, vacsorákat, partikat adott, és finom érzékkel mindig azokat az embereket hívta meg, akik a férfi karrierét, vagy üzleti sikerét előmozdíthatták.

Zsoltot kinevezték professzornak, és a találmányok hasznosítására alakult cég is felvirágzott. Ildikó úgy érezte, itt az idő, hogy teljessé tegyék a családot, megszületett tehát kicsi Zsolt, a trónörökös. Karrierje csúcsán azonban Zsolt újra elkezdett kifelé tekintgetni. Hódításokra volt szüksége, hogy fiatalnak, erősnek, férfinak érezze magát. Ildikó finom érzékével szinte mindig megsejtette a veszélyt. Hatalmas jeleneteket rendezett, melynek során a férfi mindig szavát adta, hogy ez a flört volt az utolsó. És valószínűleg komolyan is gondolta. A jeleneteket nagy összeborulások követték, másnap azonban minden kezdődött előröl.

A katasztrófát az okozta, amikor az egyik titkos viszonyban, a húszéves bomba-csinos lány terhes lett. Zsolt nem akart válni, azt mondta, szereti Ildikót és a gyereket, no meg összeköti őket a cég és a megszerzett vagyon is, de Zsuzsával sem szakított. Ildikó tajtékzott. Tomboló dühe nem férje, hanem a "másik" nő, a szemérmetlen, gaz csábító ellen irányult. Mindent megtett, hogy megsemmisítse: napjában hússzor felhívta telefonon, ocsmány szavakkal illette, fenyegette, névtelen levelet írt főnökének, szüleinek. Figyelte, követte őket, még magándetektívet is fogadott. A helyzet oly mértékben tarthatatlanná vált, hogy Zsolt elköltözött otthonról.

 
 
Ezután Ildikó teljesen összeomlott. Öngyilkosságot kísérelt meg, és minden bizonnyal komolyan gondolta. Több napig feküdt eszméletlenül az intenzív osztályon, és csak a csodának – meg persze a gondos orvosi kezelésnek – köszönhető, hogy sikerült visszahozni az életbe. A lelkiismeret furdalástól gyötört Zsolt hazaköltözött, de továbbra is látogatta Zsuzsát.
Csakhamar hasi fájdalmak jelentkeztek. A nőgyógyász előrehaladott méhnyakrákot állapított meg. (Három éve nem járt szűrővizsgálaton.) Ildikó szinte megkönnyebbüléssel vette tudomásul a végzetes diagnózist.
Egy évvel a betegség felfedezését követően a műtét, a sugárkezelés és a kemoterápia ellenére meghalt.

Hány százalék Benned Héra? ITT megtudhatod!
(A gyorsteszt csak ízelítő, ha pontos tipológiát akarsz, akkor a részletest töltsd ki!)

Híres Héra-típusú nőkről olvashatsz, és sminkelési tanácsokat kaphatsz ITT.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 11730 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x