AMAZÓNia Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Címlap / Te+Én+Szex / AMAZÓNia

AMAZÓNia

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

Nem hiszem, hogy lenne olyan, aki ne olvasott volna arról, hogy mit és hogyan kellene egy nőnek tennie ahhoz, hogy értékes párkapcsolatot mondhasson magáénak. Bennem is megindult egy gondolat-lavina, aminek megosztását egy kéréssel kezdeném. Nagyon örülnék annak, kedves férfi, vagy férfinek gondolt írótársaim, ha mindannyian a saját kaptafánknál maradnánk és nem osztanánk kéretlenül az észt. 

 

Még akkor sem, ha azt gondoljátok, tisztában vagytok azzal, hogy hol rontja el a nő. Mert fogalmatok sincs arról, mit beszéltek, mivel nem nőnek születtetek, nem nőként éltek... És az empátia ennek a megértéséhez roppant kevés.

Ez az írás egy tükör, az enyém. Kicsit más, mint az átlag, de annál őszintébb, talán soha ilyen mélyről nem hoztam fel magamból nyilvánosan gondolatokat. A velem hasonló sorsú nők nevében beszélek, ezért az vegye magára, akire illik...

Kétgyermekes, egyedülálló anyaként átmentem pár életszakaszon. Megéltem a női ciklusok közül jó párat a szeretőtől a feleségen át az anyáig és a banyáig. Odaadtam magam már passzívan is, és szeretkeztem, gyönyörben feloldódva partnerem tekintetében egy vonat folyosóján, a legmélyebb intimitást megélve, lelkileg lemeztelenedve, de testileg felöltözve nyakig ... Mindig, mindegyik kapcsolatom engem tükrözött vissza, az én állapotomat támasztotta alá, annak tartott hol ilyen, hol olyan tükröt. Mindegyik tapasztalásért hálás vagyok az exeimnek, ezeknek megélése segített oda, ahol most vagyok.

Mégis a következményeket, a szakítás és az újrakezdés nehézségeit valamiért én, és sok hozzám hasonló, nagyobb arányban kapjuk. Nőként, anyaként. Mert a férfit felmenti a társadalom. Ő mehet, szabad az út. Aztán jött a romok eltakarítása... talán ez is asszonyfeladat?


Mert azt mondjuk, hogy a társadalom beteg. Hogy más felelős a férfi impotenciájáért. Nem a társadalom beteg, a tagjai azok. Azok, akik a felelősség vállalása alól felmentik a férfi nemi szervvel rendelkező, ámbár gerinctelen egyedeket, akik kihasználják azt, hogy nőket szedhetnek fel és gyilkolhatják lelkeiket halomra. Mert, aki testet öl, az ül, de aki lelkeket, kiáll tanítani guruként vidáman mosolyogva... és nőként még el is akarjuk hinni, hogy igaza van, hogy mi nem voltunk elég boldogok és kiegyensúlyozottak. Vagy, hogy én vagyok túl sok, túl intenzív és túlontúl... Nem, kedves vadászok, ti vagytok túl kevesek... Ti vagytok azok, akik nem érdemlik meg azt sem, hogy egy Nő zsebkendőjét megérintsétek, nemhogy madzagon ráncigáljátok Őt. A ti gyávaságotokért nem a Nő ereje a felelős. Nőként vállalom az erőm, a gyengeségem, a szerelmem, a tüzem, a mérgem, a fájdalmam, a könnyeim és az ígéreteim. És hol van az a férfi, aki hasonlóképpen tesz? Én még nem találkoztam vele, mert, ha láttam volna, azonnal mátkámként befogadtam volna a lelkembe, a testembe, az életembe.

Miért lenne csak a nő a felelős a családért? Hol van itt az egyensúly, a harmónia? Miért ölhet valaki lelket azért, mert a másik megengedi? Tényleg? A kutya is megengedi, hogy belerúgjak, mégsem teszem, mert az méltatlan...nem a kutyához, hanem hozzám. Én nem azért nem fekszem össze bárkivel, aki az utamba kerül, mert őt nem akarom bántani, hanem azért, mert magam nem. Mert nem szedem össze más mocskát csak azért, mert megtehetem. A boltból sem lopok, pedig megtehetném.

Többször a fejemhez vágták, hogy én döntöttem így, viseljem a következményeit. Viselem is. Mert én felelősséget vállaltam magamért, álmaimért, a gyermekeimért, és én példát mutatok, emelt fejjel, ám alázattal telve, lágyan, őszintén, de kiállva magamért és azokért, akik erre felkérnek. És megtanítanom a fiam arra, hogy vállalja önmagát, fejezze ki az érzelmeit, legyen udvarias, és tisztelje önmagát és a körülötte levőket. Érezze, hogy szerethető alanyi jogon, ahogy a lányom is. Reggeltől estig futkosok azért, hogy egy hátsóval hat lovat üljek meg, és helyt álljak ebben az álszent világban. Nem azért, mert feminista vagyok, hanem azért, mert hiszek az álmaimban. Mert hiszem azt, hogy van odakinn az a férfi, akinek nem vagyok túl sok vagy túl intenzív. Aki tudja szeretni a gyerekeim éppúgy, mint engem, aki eleped egy ölelésért és nem dobja el magától. Aki nem töri le a szárnyaimat, hanem összekulcsolja a sajátjával, hogy együtt magasabbra repülhessünk. Aki nem korlátozza a szabadságom, hanem kéz a kézben megnyitjuk a világ kapuját. Akivel legalább olyan jó szerelmeskedni, mint a világbékéről beszélgetni. Aki soha nem él vissza sem a testemmel, sem a lelkemmel, vagy az érzéseimmel, de a pillanatnyi ingadozásaimmal sem... Aki tiszteli és szereti önmagát, eléggé ahhoz, hogy engem is szeretni tudjon... Aki mellett tudok nő lenni, és ő mellettem férfi lehet.


És nem adom fel, akkor sem, ha az egész világ őrültnek tart, mert én így vagyok hiteles magam előtt... Az, hogy más erről mit gondol, nekem nem számít, éveket töltöttem azzal, hogy mindenkinek megfeleljek. És köszönöm, minden nőtársam nevében, nem kell szakértelem ahhoz, hogy nekünk mit kéne másképp csinálni. Ostorozzuk mi magunk eleget, segítség nélkül is.

Nekünk is van konkrét elképzelésünk arról, hogy egy férfi mitől lenne tökös, mégsem írom le, mert nem lenne hiteles egy olyan embertől, aki nem péniszt hord a lába között. Én megbízom a természetben, hogy segít fejlődni a másik nemnek is, hogy elérje a fejlődés csúcsát. Úgy, ahogy neki a legjobb. Ahogy én is megtaláltam azt az utat, ami nekem a legjobb. Mert nem beszélhetünk másik iránti bizalomról, ha önmagunkban nincs hitünk... és, ha már mindent el is csépel körülöttem a felszín, pár dolog mindig megmarad nekem és a hozzám hasonlóknak: a feltétel nélküli szeretet, a teljes elfogadás és a hit. Őröljön csak mindenki a saját malmában, és tartsa tiszteletben a másét, mert akkor leszünk képesek egyik szintről a másikra lépni, legalábbis az én hitem szerint.

Ha kérdésed van vagy bármi bizonytalanságod, írj: reka@dezsireka.hu vagy hívj a : 06-30-6404061-es számon
 

 
 
[ 5214 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x