Miből tudom, hogy a házastársamnak munkahelyi viszonya van?...
Címlap / Te+Én+Szex / Miből tudom, hogy a házastársamnak munkahelyi viszonya van?

Gelsei Bernadett

Miből tudom, hogy a házastársamnak munkahelyi viszonya van?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-19

Napunk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. A munkahelyek ma már zömmel projektszemléletben működnek, éppen ezért egy-egy kollégához nagyon intenzív kapcsolat köthet össze bennünket és házastársunkat is. Ha ellenkező nemű kollégával tölti az ideje nagy részét a párunk, akkor bizony könnyen előfordulhat, hogy a munkakapcsolat átalakulhat egy munkahelyi titkos viszonnyá.  

Íme, 5 figyelmeztető jel, ami rávezet arra, hogy a párodnak munkahelyi viszonya van...

1. Megváltozott munkaidő beosztás

Azt veszed észre, hogy kitolódik a munkaideje, több a túlórája, gyakrabban kell elmenni különböző vidéki vagy éppen külföldi utakra.

Érdemes nyitott szemmel lenned, ha a következőket kéri tőled:
  • nem hívhatod bármikor a munkahelyén
  • órákba nyúló ebédelései vannak
  • fontos projektje van abban a hónapban és minden estét annak kell szentelni
  • csak néhány perc vacsoraideje van, mert vissza kell mennie még este az irodába dolgozni

2. Nem ugorhatsz csak úgy be a munkahelyére meglepetésszerűen


Lehet, hogy közel dolgoztok egymáshoz, vagy éppen időnként meglepted és beugrottál a munkahelyére. Az utóbbi időben azonban azt veszed észre, hogy ezeknek a meglepetéseknek nem örül, feszültté válik, vagy éppen indulatos lesz.

Az is lehet, hogy nyíltan megkér, hogy többet ne lepd meg ezekkel a látogatásokkal, mert számára ezek már kellemetlenek.

Elképzelhető, hogy időnként a közös ebédeléseiteket mondja le sorban, arra hivatkozva, hogy nincs rá ideje, hogy kiugorjon és hosszasan ebédeljen veled.

3. Régen volt egy kolléga/nő akiről anno sokat mesélt, most pedig már egyáltalán nem is említi


A munkahelyi viszony kialakulása időt igényel, főleg ha egy projekten, vagy részlegen, vagy irodában dolgoznak együtt. Eleinte csak egy két közös lazább beszélgetés, majd erős barátság alakul ki a házastársad és a kollégája között. Ebédidőben elkezdenek beszélgetni nem csak a munkáról, hanem a magándolgokról is, vagy akár lazulás képen elkezdenek viccesek, humorosak lenni egymással.

Amikor ebben a fázisban vannak, még te otthonról annyit tapasztalsz, hogy sokat mesél a párod róla, úgy tűnik, hogy minden kis részletet elmesél, sőt akár a kollégája titkát is elmondja neked.
 
Talán még be is mutatott már neki, vagy akár el is hívtátok magatokhoz vendégségbe akár családostul is.

Amikor azonban elcsattan az első csók, vagy tényleges viszonnyá alakul a dolog, akkor elkezdenek ezek a sztorik, megosztások csökkeni, míg nem teljesen elkopnak.

Ha mostanában úgy érzed, a házastársadnak viszonya lehet valakivel érdemes visszagondolnod, hogy a közelmúltban vagy akár a régmúltban volt e olyan kolléga akiről anno sokat mesélt ? Feltűnt e így visszagondolva az neked, hogy a párod milyen lelkesen rajongva beszélt a másikról? Szerinted volt e bármilyen lehetőségük arra, hogy lefeküdhettek egymással?

Ha sok az igen, akkor lehetséges, hogy már rá is jöttél, kivel csal meg a párod….

4. Már nem hív el a különböző munkahelyi partikra

Régen jellemző volt, hogy ismerted a közvetlen kollégáit, hogy rendszeresen elvitt a párod a munkahelyi partikra, vagy éppen a munkaidőn kívüli találkozókra is elkísérhetted.

Mi a helyzet mostanában? Mikor volt az utolsó meghívása? Esetleg meghív, de valahogy úgy intézi, hogy úgy érzed nincs ott helyed és végül magadtól lemondod ezeket a meghívásokat?5. Munkahelyi telefonját, laptopját, tabletjét folyamatosan magánál tartja

Feltűnik-e mostanában neked, hogy a párod kényszeresen nem teszi le a munkahelyi telefonját?

Lekódolta vagy megcserélte a jelszót ezekben az eszközökben?

Kényszeresen elfordítja vagy eltűnteti az oldalt amin volt, mikor a közelébe mész?

Folyamatosan csetelget késő estig a kollégájával?

Ha minden kérdésre igen a válaszod, akkor megint csak oda jutunk, hogy bizony a párod munkahelyi viszonyba keveredet…

Mit tudsz csinálni?

A legtöbben ilyenkor elkezdenek még jobban nyomozni, hogy biztosak legyenek a dolgukban. Egészen durva történeteket hallottam már klienseimtől, milyen mélyre képesek leásni és mennyire kreatívak tudnak lenni.

Én azonban inkább azt tanácsolom, ha ennyire biztos vagy a jelekben és a megérzésed is azt mondja van valakije a párodnak, akkor érdemes összeszedned minden bátorságodat és leülni vele beszélni.

Az a tapasztalatom, hogy ha csak rákérdezel, azt zömmel letagadják, éppen ezért érdemes tényként kezelned a helyzetet, mivel számodra amúgy is az. Persze legbelül mindig van egy kis remény, amibe szeretnél kapaszkodni, amit teljesen megértek. De ha nem szeretnél egy hosszú távú bizonytalanságba, lebegtetésbe belekerülni akkor a tényként érdemes kezelned a helyzetet.

Ez azt jelenti, hogy nem az a kérdés számodra és a beszélgetésnek sem az a célja, hogy viszonya van valakivel a párodnak, hanem az, hogy hogyan tovább. Mit tudtok ezzel a helyzettel kezdeni.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 23560 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x