Férfi túlsúly az internetes társkeresőkben
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Férfi túlsúly az internetes társkeresőkben

Férfi túlsúly az internetes társkeresőkben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-25

Az internetezők közel fele használta már társkeresésre a világhálót - derül ki az NRC Piackutató felméréséből. Rendszeresen viszont csak a férfiak 15, illetve a nők 3 százaléka ismerkedik a társkereső rendszerekben. 

Az internetezők közel fele használta már társkeresésre a világhálót – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. Rendszeresen viszont csak a férfiak 15, illetve a nők 3 százaléka ismerkedik a társkereső rendszerekben.

Napjainkban egyre többen szereznek barátokat, vagy lelik meg akár az igaz szerelmet a világhálón keresztül: a hazai internetezők 45 százaléka használja vagy használta már a netet társkeresésre – rendszeresen minden tizedik felhasználó él ezzel a lehetőséggel. Az online párkeresésben a nők lényegesen jobb esélyekkel indulnak, mint a férfiak: előbbieknek mindössze 3, utóbbiaknak 15 százaléka látogat rendszeresen ilyen témájú oldalakat. Így egy társkereső hölgyre hat-hét partnerét kereső úr jut.
Te+Én+Szex fórum

Nem meglepő viszont, hogy az interneten elsősorban a fiatalok keresnek társat: csaknem minden második 30 év alatti internetező használta már a világhálót erre a célra, míg az ötven feletti korosztálynak csupán a negyede. A lakóhelyet vizsgálva ugyanakkor nem fedezhető fel ilyen különbség: a budapesti internet használók közel azonos arányban ismerkednek online, mint a más városokban vagy a kisebb településeken élők.

Annak ellenére, hogy a magyarországi internetezők többsége még nem próbálta ki a netes párkeresést, kétharmaduk mégis úgy véli: a világhálón keresztül is ki lehet alakítani tartós kapcsolatot. A megkérdezettek fele pedig azt is gondolja, hogy az interneten könnyebb partnert találni, mint más módon.

Érdekes, hogy az internet használók 87 százaléka szerint a partnert keresők gyakran valótlant állítanak magukról annak érdekében, hogy jobb színben tüntessék fel magukat – e tekintetben egyébként a nők némiképp gyanakvóbbak, mint a férfiak. Bizalmatlanságuk nem is teljesen alaptalan, hiszen a társkeresők több mint egynegyede – saját bevallása szerint – közölt már hamis információt magáról.

Mit és miért?
A világhálón társ után keresgélők több mint fele komoly párkapcsolatot szeretne kialakítani, közel egyharmaduk viszont csak egy kis flörtölésre vágyik. Az internetezők egynegyede keres elsősorban szexpartnert – utóbbi a nők 6, a férfiaknak viszont közel 40 százalékára igaz. Bár a társra vágyók inkább preferálják a kifejezetten társ-, illetve partnerkeresésre szakosodott weboldalakat, többségük – jellemzően a fiatalabbak – chaten keresztül is szokott ismerkedni.

Az online társkeresés előnyeiről megoszlik az e téren már tapasztalattal rendelkezők véleménye. Legtöbben – a megkérdezettek 36 százaléka – azt emelték ki, hogy az interneten sokkal felszabadultabban tudnak ismerkedni, egynegyedük viszont elsősorban azért választja a világhálót, mert így sokkal több potenciális partnerrel léphet kapcsolatba, mint egyébként. Természetesen vannak, akik számára a kényelmi szempontok a legfontosabbak, az anonimitás lehetőségét azonban mindössze 7 százalékuk sorolta az első helyre – utóbbi szempont elsősorban a nők körében bír döntő jelentőséggel.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1766 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x