Virtuális kupleráj és szexuálpathológia
Címlap / Te+Én+Szex / Virtuális kupleráj és szexuálpathológia

Virtuális kupleráj és szexuálpathológia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Kedves Olvasó, szeretném előrebocsátani, hogy a legkevésbé sem vagyok prűd, sem pedig feminista. Pszichológus tanácsadóként azonban egyre többször találkozom a következő problémával 

Kedves Olvasó, szeretném előrebocsátani, hogy a legkevésbé sem vagyok prűd, sem pedig feminista. Pszichológus tanácsadóként azonban egyre többször találkozom a következő problémával:Házasságban, párkapcsolatban élő hölgyek arra panaszkodnak, hogy több-kevesebb idővel a ’mézes hetek’ után azzal szembesülnek, hogy párjuk az internet (vagy tv, video, magazinok) által kínált szexuális szolgáltatások rendszeres fogyasztója. Persze, az első, második rajtakapást még többnyire sikeresen kimagyarázzák, de az újabb és újabb hasonló helyzeteket már egyre kevésbé hihetően, főleg, ha ezzel párhuzamosan csökkenő érdeklődést mutatnak kedvesük iránt. A hölgyek női önértékelésükben megrendülve és a megaláztatás érzésével küzködve próbálnak magyarázatot kapni. Készek arra, hogy megbeszéljék a problémát és maguk is változtassanak a jó testi-lelki kapcsolat helyreállítása (kialakítása?) érdekében, ám merev falakba ütköznek.
Kudarcuk oka: párjuk azonnali elhárító magatartása a probléma tagadása, vagy bagatellizálása által.

Tudjuk, a régebbi korok asszonyainak meg esetleg azt kellett elviselniük, hogy férjük időnként (vagy rendszeresen) ellátogatott a nyilvánosházba. Az akkori társadalmi viszonyok között, amikor a házasság elsősorban egy gazdasági szerződés volt, ez nem redítette meg a kapcsolatot. Ma azonban más a helyzet. A párválasztás többnyire érzelmi vonzalom alapján történik, bár sok tudatalatti tényező befolyása alatt. Ezért majdminden párkapcsolat válságokkal, hullámvölgyekkel tarkított közös fejlődési folyamat. Ebbe a folyamatba még valamelyik fél külső kapcsolatba bonyolódása is beleférhet, ha a közös alap a kölcsönös bizalom, őszinteség, megbocsátási képesség, és nem a birtoklási vágy.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 2548 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x