Szoktál repülni álmodban?
Címlap / Ezotéria / Szoktál repülni álmodban?

Szoktál repülni álmodban?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Szép dolog álomban repülni, ámde honnan tudhatjuk álmunkban, hogy álmodunk? Ha pedig esetleg nem álmodunk, akkor veszélyes lehet sziklák felett repülni repülőgép nélkül. Hogyan is szoktunk repülni álomban? Nem kellenek szárnyak, csak meg kell változtatni a Föld vonzásáról szóló elképzeléseinket. Azért tudunk repülni, mert nincs, ami lehúzzon.  

Az egyik legérdekesebb álomkísérlet a repülés. Mert repülni jó, de csak akkor, ha nem kíséri zuhanás. Ezért érdemes visszaemlékezni az álmunkra, hogy képesek legyünk már az álom idején megkülönböztetni a jó, hasznos álmokat a rémálmoktól. 

Érdekes jelenség, hogy beszéltem már tíz éves gyerekkel is, aki képes észrevenni, ha rosszat álmodik, és azonnal fölébred, de sok felnőtt van, aki még felébredés után is gyötrődik egy rossz álom miatt. Természetesen ez a gyerek még nem végzett álomgyakorlatot, magától jött rá a megoldásra. Egyedül alszik, a szüleinek a szobájába egy előszobán keresztül vezetne út, de nem szokott átmenni éjszaka a szüleihez. Jól alszik akár a saját ágyában, akár az előszobában, ha a nagymamának átadja a helyét, vagy egy sátorban is, ha a szüleivel túrázik. 

Rémálmok

Most olyan személyről kívánok beszélni, akinek gyermekkorában rendszeresen rémálmai voltak, azokra máig is visszaemlékszik, bár odabújhatott szülei mellé, sőt, néha félálomban sétált a lakásban, és mivel ezekre a kirándulásokra csak homályosan emlékezett, a szülei fedezték fel éjszaka a kamrában, az előszobában, a nyitott ablak előtt. Kisgyerekkorában átélte a bombázást, a nyilasrendszert, aztán ha csöngettek úgy gondolta, hogy az ávósok állnak az ajtó előtt, és elviszik az apukáját. Szóval az ébrenlétben is, az álomban is zúgott gyereklelkében a történelem.

Ennek a gyereknek nagyon fontos volt, hogy tudatosítsa az álom és az ébrenlét határát; legalább álmában megszabaduljon nyomasztó érzéseitől. Minden gyerekbetegségen átment, sok időt töltött ágyban. A lázálmok poklait feloldotta édesanyja mosolygó arca, aki mellette aludt betegségei idején. De mivel néha az anyának dolga volt, a gyerek úgy érezte, önmagán kell segítenie. 

Nagyon erősen elhatározta, hogy amint rosszat álmodik, felébred. Felébred a lázálmok kavargó poklából is, bármennyire fogja húzni az álom, szemével keresni fogja az ablakon át az utcáról beszűrődő fényt, elhelyezi ágyát a szoba terében, nem mászik át apja ágyába, csak tudatosítja, hogy az ott fekszik a másik ágyban, és így apja mindentől megvédi.

Ágyba vizelés

Azért is nagyon fontos volt a felébredés, mert éjszakánként háromszor-négyszer vizelési ingert érzett, s ha nem akarta kinyitni a szemét, előbb-utóbb a vécére álmodta magát, és nedves lett az ágya. Ez 10-12 éves korban már elég kellemetlen, s ha rájön az ember, hogy mindennek legfőbb oka az álom, akkor elkezdhet az álommal dolgozni. 

Felébredés
Első feladat tehát: észrevenni az álmokat. Nem letagadni – van olyan ember, aki azt mondja, hogy nem álmodik, csak hurcolja tovább félelmeit -, hanem megfigyelni, mikor lépünk át az összefüggéstelen képek világába. Ez még egy társaságban, filmnézés közben vagy iskolai órán is megtörténhet. Olyan képeket látunk, amik egészen más környezetbe helyeznek bennünket, majd visszatérünk, aztán újra kilépünk a tudatosságból. 

Színes álmok

Ha már megszabadultunk a rémeinktől, beléphetünk álmainkban a mesék világába. Nem köt a Föld vonzereje, nem érezzük súlyunkat, betegségeinket, elkezdhetjük a világot olyan színesnek látni, amint az valóságban van: köd, felhő, por nélkül, tiszta színeiben. Ha a félelmeink megszűnnek, helyükbe léphet a tiszta érzékelés. Eleinte csak ritkán, de világosan emlékszünk tiszta színekben fürdő környezetünkre. Azok a tudatos álomleírások, melyek szokatlan intenzitású és gazdagságú színeket és más érzéki benyomásokat tartalmaznak, lehetőséget adnak a „megvilágosodás” megízlelésére. Valószínűleg az álmodó egy pillanatra áttöri az észlelést tipikusan irányító szokásszerűen berögződött és korlátozott észlelési módot. 

 

A tudattalan megfigyelése

Az álmokon keresztül megfigyelhetjük az emberi faj kollektív emlékezetének szimbólumait. Ha egy ember elsődlegesen intellektuális, és az érzései túlnyomórészt elfojtottak vagy tudattalanok, akkor az erős érzések gyakrabban nyilvánulhatnak meg az álomban. Az érző típusú ember pedig meglepően intellektuális élményekre tehet szert az álomban. Az álom által saját személyiségünket jobban megismerhetjük. Az elfojtott dolgok miatt elveszítjük uralmunkat bizonyos részeink felett, s ezeket felidézhetjük a megfigyelt álmokból, sőt az sem rossz, ha eljátsszuk őket. Így lehetővé tehetjük érési folyamatunk akadálytalan fejlődését. 

Az, aki nincs tudatában az álmainak, feláldozza élete éberségének nagy részét. Ha az éber életet egybevetjük az álomélettel, megszabadulhatunk kötöttségeinktől, és akár álmunkban is gyakorolhatunk. Tudós gondolatok és komoly sportteljesítmények egyaránt hamarabb megérnek, ha ébrenléti gyakorlás után hagyjuk, hogy lejussanak az álom szintjére.

Kép: Alemko Coksa / Pixabay
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 25728 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x