Kacatológia - feng shui a pre-karácsonyi neurózis ellen
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Kacatológia - feng shui a pre-karácsonyi neurózis ellen

Kacatológia - feng shui a pre-karácsonyi neurózis ellen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-14

Gazdasági válság. Magánéleti válság. Életközepi válság. Mindenfelől a válságról hallani - bár csupán messziről hallanánk róla - de érezni is lehet a hatását. Évzáró leltárak, titokzatos vírusok, rejtélyes költségvetési tárgyalások és sajnos egyáltalán nem rejtélyes közüzemi számlák közepette közeledik a karácsony. Ami még optimális esetben is hihetetlen stressz-faktor.  


Rendezvénynaptár
Mintha a világ összeesküdne ilyenkor, hogy minél idegesebbé, szétszórtabbá, stresszesebbé  tegyen minket. Lássunk hát néhány feng shui tippet!

Szó szerint is vehetjük a szétszórtságot. Mi mindent szórsz szét magad körül? Egyszerűen: csinálj rendet. Konkrétan, kezdheted az íróasztalodon. Ez különösen vonatkozik a ficnistákra: vagyis, akik ficnikre írnak telefonszámokat., emlékeztetőket és mindenféle fontosnak tűnő dolgokat.

Ha kezdő ficnista vagy, szedd össze a cetliket egy margarinosdobozba, ha pedig profi vagy, vezesd át egy ízlés szerinti nyilvántartásba, karácsony körül erre épp alkalmas a jövő évi naptárad. Később áldani fogod a pillanatot – kivéve persze, ha a margarinosdobozt és a nyilvántartást is hajlamos vagy elveszíteni (törölni), de akkor legalább megvan az a megkönnyebbülés, hogy egyszerre vesztetted el mindet, tehát így vagy úgy: nincs több reménytelen kotorászás.

Az on-line embertípus a számítógépét hajlamos teleszemetelni ide-oda mentegetett doc fájlokkal és rendezetlen fényképekkel, netes letölteményekkel. Tehát nem mentség, hogy a digitális kupi nem látszik.
 
Készíts listát azokról a dolgokról, amelyeket el szeretnél intézni még az idén, karácsony előtt (karácsony és szilveszter között már úgyse fog sikerülni, hacsak nem pont a férjed a villanyszerelő, de sokszor még akkor se.)

Melyek azok a dolgok a lakásban, amelyek már régóta várnak a megváltó döntésre?


Milyen döntésre is gondolok:
  • kidobni,
  • megjavítani, vagy
  • elajándékozni?


Minden jobb, mint a jelenlegi helyzetben tovább halogatni!

Lehet, hogy van, amihez nem is kell sok pénz, idő vagy fáradozás. Egy díszpárna megfoltozása (innentől nem lesz tollas a hátad). Gombfelvarrás a paplanra (vagyis ezentúl nem kell a dunnahuzatban ébredni reggelente). Persze kiterjesztheted hatókörödet a csöpögő csapokra is (diktatúrákban ez kínzási módszer, csöpögést hallgatni egész nap. Guantanamón állítólag egy végtelenítőre állított Brintey Spears-cédével bírták vallomásra a foglyokat, de állíthatom: a csöpögés is beválik.)

Szedd össze azon tárgyaidat, amelyeknek valaki másnál jobb helye lenne. Vagyis kacatolj egy jót. Van, akinek örömet fog okozni egy vegetáriánus szakácskönyv, más meghatódik egy sosem használt konyhai robotgéptől, a harmadik ismerős visítva fog lecsapni a feleslegessé vált kendőidre. Nem kell mindent újonnan megvenni, ráadásul ez a karácsonyi kiadásokat is csökkenti. A még mindig fennmaradó kacatok pedig felajánlhatók a számtalan karácsonyi adománygyűjtő akció egyikének, egészen biztos, hogy lesz, akit boldoggá tesznek. Persze csak hasznavehető, tiszta, jó állapotban lévő és működőképes kacatot adományozz. Az internetes „bolhapiacok” is jól jöhetnek.Kiváltképp nézz szét a spájzban!


 Lehet, hogy számos beszáradt lekvár, molyos dió, elfelejtett konzerv lapul ott – nem is beszélve arról, hogy a spájz a halott háztartási kisgépek szent temetkezési helye szokott lenni (rakéta porszívó, NDK hőfokszabályzós vasaló, turmixgép kivehető ajtóval, ilyenek.) Fordíts figyelmet a családi gyűjteményekre: tejfölösdoboz-tornyok (tudod, palántáknak), nejlonzacskók (akkurátusan összehajtogatva, nagyság szerint, jó lesz az még valamire). Pakold ki, még most, jóval karácsony előtt, tégy rendet, és legyél könyörtelen a selejtezésnél. Egészen más érzés lesz létezni a lakásban, ráadásul elfeledett kincsekre is rábukkanhatsz.

És végül: cselekedj! Még most, jóval karácsony előtt! Valamit minden nap tégy meg, és meg fogod látni, mennyivel jobb, stresszmentesebb, kellemesebb lesz a karácsonyi időszak.

 
 
[ 8991 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x