Magkosár 500 Ft-ból! Saját készítésű, finom ajándék


Magkosár 500 Ft-ból! Saját készítésű, finom ajándék

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-26

Nagyon gusztusosak a boltban árusított aszalt gyümölcsszeletekkel teli kosárkák, kívánatosak a magos válogatások, ám még a legolcsóbb diákcsemege is 400-500 Ft-ba kerül és egy-egy alkalmi díszkosár 4000-5000 Ft lehet. Mi 500 Ft-ból oldottuk meg! 


Rendezvénynaptár

Mi 500 Ft-ból egy egész ajándékcsomagot kihoztunk, igaz nem tettünk bele aszalt ananász szeleteket, vagy sárgabarackot. Ha ilyesmivel töltjük meg finomság-válogatásunkat, akkor kicsit többe fog kerülni, de a sárga gyümölcsök szép napsütés színe megéri. Így sem lesz több ez 700 Ft-nál csomagonként.

Mi az egészségre mentünk rá idén, ez diabetikus, tápláló finomág. Ezért nem zacskós magkeveréket vettünk, hanem minőségi olajosmagvakat. Mandulát, diót, földimogyorót, törökmogyorót. E mellé egy kevés fügét, szárított almaszirmot használtunk. Fél zacskó szaloncukor fogyott el, és pár mécses - ebből igény szerint választhatunk színeset is.

Egy ív aranyszínű kartonból 6 kosárnak való jön ki. Ha kosarat boltban vesszük sajnos darabja 500-1500 forint, még egy egyszerű papírtálca vagy doboza is ennyibe kerülhet. Ezért egy szép kartont választottam, ami tálcának alakítható. Négyzet alapú részeket vágtam ki belőle. A kartont körben 1,5 cm magasságban felhajtottam. A karton szép és precíz felhajtásához ki kell mérnünk a távot a karton hátulján, ezért tollunkkal erősen húztuk meg a felhajtás helyét. Ehhez nem jó vágópenge, sem ceruza, sem töltőtoll. A ceruza gyenge a töltőtoll és penge sok, elvágja a papírt.

A sima golyóstoll erősen alkalmazva viszont finom mélyedést ad, a kartont pedig egy vonalzó segítségével fel lehet hajtani. A sarkoknál mindig egy oldalát vágom be a tálcánk szélének, nyelvét behajtom oldalirányban és tűzőgéppel erősítem egymáshoz a tálca két falát.

Fontos, hogy az ajándékcsomag élelmiszert tartalmaz, gyerekek is ehetnek belőle, ezért nem használtunk ragasztót, vegyszert!

Egy kosárba átlagosan 3 db szaloncukrot, 1 db cerbona szeletet, 2 teamécsest, egy magkeveréket és egy gyümölcskeveréket helyeztünk. A magok és gyümölcsök külön befóliázásra kerültek, mielőtt a csomag egészébe beletettük. Ennek oka, hogy csillámport szórtam a csomagba, ami viszont nem ehető. Héjas földimogyorónak nem árt, mert megpucoljuk, lerázható, de a magokat ettől szerettem volna megkímélni.

Miután minden alkatrészt lefóliáztam és összegyűjtöttem a kellékeket, megkezdődhet a töltés. Először a mogyoróval kezdjük, utoljára a mécsest rakjuk a mogyoróba. A magokat és gyümölcsöket átellenben érdemes elhelyezni. Végül pici fennmaradó lukakat is további mogyoróval töltöttem meg.

Utolsó lépésként illatosítjuk a csomagot. Egész fahéj darabjaival és kevés kókuszreszelékkel hintjük meg a csomagot. Legvégül jön a csillámpor!
 

Ezt követően az egész csomagot kétszeresen átfóliázzuk! Ízlés szerint bordó, vörös, arany szalaggal kötjük át a csomagot. A 6 csomag elkészítése 1,5 órát vett igénybe, ennyit igazán megér, hiszen egyedi, kézzel készített és finom.

Fodor Kata

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4091 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

A három részből álló, 2007-ben megjelent bélyegsorozat Szekeres Erzsébet meseszőnyegét ábrázolja. A három kép az angyali üdvözletet, a Szent családot és a

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x