Tökéletes ajándék?


Tökéletes ajándék?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Lehet, hogy te már szeptemberben megvásároltad, sőt be is csomagoltad az összes ajándékot. A cikkünk ez esetben nem neked szól! Ám ha azok közé tartozol, akik az utolsó napokra hagyják, kaphatsz egy kis segítséget!  

Hogy kinek mi a tökéletes, az persze egyéntől függ. Fontos, hogy az időhiányt ne kompenzáld mennyiséggel. A túl sok ajándék nem lesz annyira értékes, mint a kevés, de valóban személyes holmi. Előfordul, hogy a gyerek olyasmit kap ajándékba, amire amúgy is szüksége van: ruhadarabot, használati tárgyat. Biztos ennek is örül, talán akkor is, ha előre tudja, de mindenképpen jár neki egy pici meglepetés. Keress a főajándék mellé valami apróságot, amiről tudja, hogy kifejezetten csak neki szól, akár te is készítheted. Ezt érdemes megfogadni akkor is, ha nálatok dívik a kívánságlista, a Jézuskának írott levél, amelyről csak ki kell választanod a megfelelő tárgyat.



Ha a gyerek már előre követelőzik, ha megvalósíthatatlant kér, vagy elégedetlenkedik, amikor megtudja, hogy nem kaphat meg valamit, amire számít, érdemes átgondolni, hogy ti miért adtok kisebb-nagyobb ajándékokat a gyereknek az év más napjain. Jutalmul? Azért, hogy neki is legyen, ami másnak van? Hogy csökkenjen a bűntudatod, mert nem vagy vele eleget? Nem lehet, hogy decemberre megcsömörlött? Lehetne a szilveszteri fogadalmad, hogy a jövőben nem árasztod el tárgyakkal, hanem más módon fejezed ki örömed, nagyrabecsülésedet, szeretetedet felé.

Picik és nagyok

Ha ovisod van


•    Járj nyitott szemmel: nézd meg, a barátjánál mivel játszik szívesen, az oviban mi a kedvence.
•    Figyelj, hogy a képességeinek, érdeklődésének megfelelő játékot ajándékozz. Elhiszem, hogy szeretnél terepasztalt, de ő még nem tart ott!
•    Nem kell mindenáron fejlesztő játékot venned. Fejlődik a gyerek magától is, hidd el. A maga módján minden játék fejleszt valamit. Arra koncentrálj, hogy ő minek örülne!

Kisiskolásnak
•    Nem csak játék van a világon! Könyv, hangoskönyv, színházjegy, DVD is szóba jöhet már, természetesen szigorúan a gyerek igénye szerint.
•    Egy kisebb személyes ajándék mellett kaphat valami nagyobb élményt – elutazós hétvége, kalandparkkal, síeléssel, lovaglással… Örök emlék lesz a családnak.
•    Élő állatot csak akkor ajándékozz, ha a gyerek biztosan szívesen gondozza, és biztos vagy benne, hogy nem fordul elő, hogy nincs kedve megetetni, tisztán tartani vagy állatorvoshoz vinni.

 

Kamasz a fa alatt
•    Ruhával, cipővel nagyon könnyen melléfoghatsz. Lehet, hogy havonta változik az ízlése, ezt bízd inkább rá.
•    A nagyok is szeretnek játszani. Remek társasokat, asztali játékokat, fejtörőket, ördöglakatokat találsz, ha kutakodsz kicsit.
•    Lehet, hogy mindenkitől pénzt kér, és van is némi igazsága. Ebben a korban valóban ő tudja csak, minek örülne, és szeretné ő maga megvásárolni, egyedül, vagy a barátok társaságában. Ám egy meglepetéskönyv vagy személyes apróság a pénz mellé is jár.

Kép: Bob Dmyt / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon



 
 
[ 2793 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 





Tuvalu, a Csendes-óceán trópusi szigete gyermekrajzon adta ki az ajándékot hozó Háromkirályok képét: mindannyian szigetlakó bennszülöttnek látszanak!

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x