Tipikus téli munkák - pénzkereset az év alkonyán
Címlap / Karrier / Tipikus téli munkák - pénzkereset az év alkonyán

Tipikus téli munkák - pénzkereset az év alkonyán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

Azt gondolod télen lehetetlen munkát találni? Ünnepek előtt már rád sem hederít senki, ennyire nem rossz a helyzet! Bár tény, hogy Karácsony előtt nehéz állandó munkát találni, hogy az ünnepek alatt minden pénz kevés, azért vannak kiskapuk, lehetőségek, még akkor is, ha nagyon nehéz helyzetben vagy! 

Télen nem egyszerű munkát találni. A téli feladat számunkra ugyanis a leállás, a megnyugvás, a pihenés. Ilyekor összegezni kell az évet, és lazítani. Ki kell pihenni magunkat, sokat kell aludni, és elő kell készülni az új tavaszra. Ez az időszak nem kedvez a ragyogásnak, a nagy dolgoknak, a mérhetetlen energia-befektetésnek. De kedvez a morfondírozásnak, az előkészítésnek.

Tél ereje a karrierben
Ennél fogva télen kiválóan előkészíthetsz egy tavasszal induló vállalkozást.
Ennél fogva télen nyugodt ütemben, kiváló ötleteid lehetnek.
S ennél fogva télen megtalálhatod azt a nyugvópontot, ami az új alkotóerő beindításához szükséges.

Persze előfordul, hogy az ember nem bírja megvárni a telet anyagi helyzete miatt. Sokan szerencsétlenül járnak decemberben, mert új munkát nehéz ilyenkor találni. Ha valaki ekkor marad állás nélkül, bizony fel kell kösse azt a bizonyos gatyát. Fontos ilyenkor, hogy türelmesek legyünk az interjúkon. Meg kell értenünk, hogy a cégnél tíz éve tevékenykedő, felvételiztető személynek decemberre már megvan a kialakult menetrendje, s ilyenkor lehet, korán haza indul a munkahelyéről. Az is előfordulhat, hogy a két ünnep között kell alkalmazkodnunk, akkor hívnak minket gyakorlatra, próbaidőre, vagy meghallgatásra, s az sem lehetetlen, egészen januárig kell várnunk egy önéletrajzküldés válaszára.

HarmoNet tipp: Munkakeresés karácsony előtt? Simán! >>

Ha azonnali segítségre van szükséged

Nem lehetetlen, hogy bár beadod ezer és egy helyre önéletrajzodat, mégis állás nélkül maradva, több szabadidővel, kevesebb pénzzel, átmeneti munkára szorulsz. Ugyan mit lehetne tenni télen?

Ha hiszed, ha nem, ilyenkor is vannak szakmák, ahol sok segítőre van szükség
 1. Éttermekben, bárokban, teázókban, kávézókban, zárt helyeken megnő a forgalom az ünnepek előtt.
   
 2. Áruházak boltjaiban szükség lehet hétvégi beugró emberre, vagy helyettesítőre.
   
 3. Utcai árusoknál, vásárokban - bár jól fel kell öltözni – segíthetsz te is, szinte mindig keresnek eladót.
   
 4. Szintén segíthetsz utcai melegbüféknél, gesztenyeárusoknál.
   
 5. Ha télen esik a hó, nagyobb hóeséseknél utcai hólapátolásért lehet pénzt kapni, önkormányzatoktól. Olykor idős magánszemélyek is felkérnek valakit, hogy a házuk előtt tegyék ismét biztonságossá a járdát és takarítsák el a havat.
   
 6. A téli karácsonyi rendezvényeken szinte mindig szükség van segítségre. Így fiúk télapónak vagy kisördögnek, leányok krampusznak, vagy manónak öltözhetnek. A gyerekrendezvények kavalkádja mellett sok felnőtt partyn is szükség van segítő kezekre, felszolgálókra játékanimátorokra, hostessekre.
   
 7. Szintén a hidegben is fel kell öltözni a kertészeti árudákban. Itt ugyanis ilyenkor már nem csak meseszép örökzöldek és téli növénykék, hanem a fenyőfák is elkápráztatnak bennünket. Szinte mindenhol látunk fenyőfaárusokat, kertészetekben vagy külön kis kirakodásokkal. Biztosan itt is segíthetünk. Ha fenyőfákhoz nem értesz, szintén jól jöhet munkabírásod egy téli zöldségesnél, ahol elsősorban burgonyával, hagymával, ecetes savanyúságokkal, tél remekeivel kereskednek.

HarmoNet tipp: Dolgozni szeretnél? A hivatás megválasztás pszichológiája lépésről-lépésre - Csináld velünk! >>

Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10009 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x