A melegtől duzzadt a lábam, mit tegyek?
Címlap / Kütyü és tudomány / A melegtől duzzadt a lábam, mit tegyek?

A melegtől duzzadt a lábam, mit tegyek?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-03-28

Ha lábai hosszabb ülőmunka vagy álldogálás után duzzadttá válnak, fájlalja őket vagy úgy érzi, hogy alsó végtagjai elnehezülnek, akkor nem árt néhány tanácsot megfogadnia, hogy kezdődő visszeres problémáit időben orvosolja. 

 

Ha hosszabb ideig tartó ülőmunkát végez, akkor lábait támassza ki. Igyekezzen gyakori pihenőkkel megszakítani a folyamatos ülést, ilyenkor mozgassa át lábát, lábfejét. Hasznos lehet például a lábfej fel-le mozgatása, mellyel hatásos vérpumpálást végezhet- ezt akár munka közben is megteheti!

Esténként vegyen váltott hideg-melegvizes zuhanyt a lábán (ez serkenti a vérkeringést), és kerülje a forró kádfürdőket és a szaunát is. A lábfürdőt mindig hideggel fejezze be és törölközővel bedörzsölvemelegítse vissza lábát a normál hőfokra, ez a bőrt és a vérkeringést egyaránt helyrehozza.

Látogassa néha a reflexológust, vagy végezzen odahaza talpmasszázs gyakorlatokat különféle erre a célra kapható masszírozó eszközök segítségével.

Ha túlsúllyal küzd, minél hamarabb szabaduljon meg tőle, mert ezzel csak ront vénái állapotán. Könnyű sportokkal (úszás, biciklizés), de a napi rendszeres sétával is orvosolhatja súlyproblémáit.

Ruhatárából száműzze a magas sarkú cipellőket, szorító ruhadarabokat, s ha kell, írasson fel orvosával speciális kompressziós harisnyát, mely megszabadíthatja a fájdalomtól.

Ha pihen, lábait kenje be körömvirág és vadgesztenye hatóanyagokat tartalmazó krémmel, és mindig legyen kéznél néhány párna, melyekkel megemelheti egy kicsit fáradt végtagjait.

Ha csak a sok sétától fáradtak el a lábai, akkor a főtt burgonya vizében áztatva a lábait könnyen megszabadulhat a fáradt érzéstől.

Járjon rendszeresen pedikűröshöz, és hozassa rendbe a lábait!

Ha tünetei nem enyhülnek, feltétlenül keressen fel szakorvost, hiszen az elhanyagolt visszeres problémák súlyos szövődményekhez is vezethetnek!


 
 
[ 7079 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x