Vasald ki a ráncaidat szőlővel!
Címlap / Kütyü és tudomány / Vasald ki a ráncaidat szőlővel!

Vasald ki a ráncaidat szőlővel!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-20

Idén augusztusban már csemegézhetünk a szőlőből, és tegyük hozzá, hogy igazán vétek lenne kihagyni a szezon ezen finomságát, hiszen a szőlőszemek ropogtatásával egészségünkért és szépségünkért is tehetünk- és nem is keveset.  

 

A szőlő húsa az életteli bőr garanciája: káliumot, kálciumot, foszfort és magnéziumot is tartalmaz, de szelén tartalma az öregedés kiváló ellenszere.
Nem is sejtjük, hogy ráadásul betegségek és nyavalyák egész sorát orvosolhatjuk a finom bogyókkal: a szőlő ugyanis kiváló vértisztító, méregtelenítő hatású (vízhajtó), a bél megbetegedésein segít, jót tesz az idegeknek, rákmegelőző hatása pedig bizonyított. Emellett a vese-és hólyagkövesedés ellen is csodákra képes!

Kiss Zsigmond szőlész-borász pedig elsősorban a szőlőben található összetett savak jótékony hatására hívja fel a figyelmet, amelyek kiegészítik az ember természetes gyomorsavtartalmát. A szakember azt is elárulta, hogy a szőlő héjában és bizonyos szőlőfajták húsában található pektin (ami hasonló a rovarok kitinpáncéljának anyagához) kiválóan megdolgozza a bélrendszert. Minél magasabb egyébként az adott szőlőfajta pektintartalma (pl. Othelló, Noah, Elvira,Izabella szőlőfajták esetében),annál jobban eltartható a téli időszakban a leszüretelt gyümölcs. Ezeket a fajtákat padláson, kamrában felakasztva, vagy a földön leterítve (papíron, szalmán), még márciusban is fogyaszthatjuk.
Manapság már a kozmetikai ipar is felfedezte ezt a csodát, és a kozmetikai szerekben is hasznosítják a szőlő jótékony hatását. A gyümölcsben található polifenol ugyanis kiváló antioxidáns, ami megakadályozza a bőr öregedését és ráncosodását, emellett a gyümölcs magját is érdemes lenyelni, hiszen E és F vitamin tartalma jótékony hatással bír a bőrre.
Szemezgessünk hát belőle, ha van rá módunk!


 
 
[ 2876 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x