A csoda céklalé
Címlap / Kütyü és tudomány / A csoda céklalé

A csoda céklalé

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-30

Az eddigi táplálkozási felmérések kutatások igazolták a zöldség és gyümölcsfogyasztás vérnyomásra gyakorolt jótékony hatásait, amelyeket főleg azok antioxidáns-tartalmának tulajdonítottak.  


Rendezvénynaptár

A cékla igen gazdag nitrátokban, ennek köszönheti számos jó tulajdonságát. A spenót, fejessaláta és más leveles zöldségek is kiválóak nitrát-tartalom szempontjából, így ezek fogyasztása is ajánlott.

A céklalében lévő nitrátokat a nyálban található baktériumok nitritté alakítják. A gyomorba érve a nitrit vagy nitrogén-dioxiddá alakul, vagy belép a véráramba. A kutatók szerint a vérnyomás akkor a legalacsonyabb, ha a vér nitrit-szintje elég magas.

"Kutatásaink szerint a cékla, vagy egyéb nitrátgazdag zöldségek fogyasztása igen jótékony  hatással van a szív- és érrendszerre, és természetes vérnyomáscsökkentő hatással is bír" - nyilatkozta Dr. Amrita Ahluwalia, a kutatócsoport egyik vezetője, a William Harvey Kutatóintézet munkatársa.

A céklának számtalan jótékony hatása is ismert: segít leküzdeni náthát és az influenzát, kiváló vérképző és sárgarépával keverve hatékony májtisztítóként is ismert. A böjti tisztítókúrák során is remekül hasznosítható.

-kv-

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2662 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x