Gyilkos penicillin injekció
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Gyilkos penicillin injekció

Gyilkos penicillin injekció

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-23

Nagy valószínűséggel penicillinszármazék beinjekciózása okozta egy, erre a fajta antibiotikumra érzékeny nő halálát tavaly nyáron, a békéscsabai kórházban 2007 júniusában. 

Egy nőgyógyászati kezelés részeként beadott aminopenicillin-származékot tartalmazó injekció után a középkorú nő rosszul lett és meghalt.
A kirendelt igazságügyi orvos szakértői vélemény egyértelműen megállapította, hogy a nő halálát a neki beadott aminopenicillin származékot tartalmazó gyógyszer okozta.

A nyomozás során kiderült, hogy a nő a kórházba történő felvételekor közölte penicillin érzékenységét, az orvos pedig a kórlapjára ezt a tényt fel is vezette, ám a lázlapon elfelejtette feltüntetni.

Az injekció beadását azonban egy másik orvos rendelte el, aki a kórlapot nem nézte meg, a lázlapon pedig nem találhatta meg az érzékenységre vonatkozó feljegyzést, de feltehetően az egyik nővér is hibázott, aki az ápolási dokumentációkat töltötte ki, s a gyógyszerérzékenységre utaló részt üresen hagyta.

Az évszázad csodájának tartott penicillin sokak számára valóban végzetes lehet: az allergiás reakciók (láz, hidegrázás, kiütés, száj, nyelv vagy gégeduzzanat) mellett közvetlen toxikus hatás is jelentkezhet: pl. hasmenés, hányás, vese, illetve májfunkciós eltérések és  idegrendszeri hatások.

HavariaPress

 
 
 
[ 4319 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x