Abszurd: Hol lehet szoptatni a gyermeket, és hol nem?
Címlap / Kütyü és tudomány / Abszurd: Hol lehet szoptatni a gyermeket, és hol nem?

Abszurd: Hol lehet szoptatni a gyermeket, és hol nem?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-30

Apró ügyből nagy hűhó. Még annál is nagyobb! Egy kiváló példa, hogyan érhetnek el eredményeket a kisgyermekes családok. Alapkő az anyaságért. 

 

Rendezvénynaptár

Hazánkban még mindig, egyre és egyre többször adnak hangot kismamák csalódottságuknak, mi szerint sokszor nem csak idős emberek, hanem akár fiatalok, vagy középkorúak is rosszallóan néznek reájuk, ha gyermeküket nyilvános helyen szoptatják. Természetesen nem arról van szó, hogy valaki a Móricz Zsigmond körtéren óhajt mindenki szeme láttára szoptatni, pusztán arról, hogyha a gyermek sír, éhes, akár egy közintézményben is kaphasson a nő egy nyugodt sarkot, egy széket, és némi megértést.

A téma ismét étlapra került, ezúttal a szigorú erkölcsűnek ismert, de valójában napjainkban egyre lazább angol társadalom által. A legújabb szemet felnyitó ügy egy édesanya hiábavaló próbálkozása, akinek nem engedélyezték - egy egészségügyi intézményben! - gyermeke szoptatását. Feltehetőleg a hölgy nem anyaszült meztelen, ősi vénuszi formájában óhajtotta ellátni gyermekét, hanem a lehtőségekhez mérten visszafogott volt. Az intézményben azonban arra kérték az anyát, hogy fejezze be a kisded táplálását.

Az egyetlen igazán szívszorító az esetben, hogy az anya is egészségügyi ellátásra szorulhat, ahogy a gyermek is. Nem ritkán fordul elő, hogy ezekben az intézményekben órákat kell várnia, ülnie vagy épp ácsorognia a legtöbb betegnek. Az etetési idő azonban elég szűkös. Ha pedig egy édesanya hosszabb útról hazafelé tart gyermekével és a gyermek éhes, mi sem természetesebb, minthogy egy egészségügyi intézménybe tér be, ahol a testi szükségletek, funkciók a lehető legtermészetesebben kerülnek előtérbe.

Az eset kapcsán rendeletet adtak ki, amely az édesanyák számára szabadon biztosítja mindenhol, tehát akár buszon, villamoson, vagy a nyílt utcán a gyermek szoptatását. Kis ügyből nagy eredmény. Reméljük hamarosan hazánkban is nagy változások történnek az anyaság védelmében, a gyermeknevelés érdekében.

Fodor Kata


 
 
[ 1086 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x