Törvény tiltja a palackos víz beszerzését Göteborgban!
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Törvény tiltja a palackos víz beszerzését Göteborgban!

Törvény tiltja a palackos víz beszerzését Göteborgban!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-23

Svédország második legjelentősebb városában, Göteborgban elhatározták, hogy környezetvédelmi okok miatt nem vásárolnak több palackozott vizet, és csak csapvizet ajánlanak a közalkalmazottak számára a munkahelyeken, jelentette be csütörtökön a városi tanács egy tagja. 


Rendezvénynaptár

Október elsejétől a városi alkalmazottak, mint például a tanárok és a politikusok számára csapvizet fogunk biztosítani a munkahelyeken” – nyilatkozta az AFP-nek Max Reijer tanácstag. 2007-ben a Volvo és SKF ipari csoportoknak, a fényképezőgyártó Hasselbladnak, valamint a legnagyobb skandináv egyetemnek otthont adó város 39 ezer liter palackozott vizet vásárolt a közalkalmazottai számára. „A palackozott vizet messziről kell szállítani, ami környezetvédelmi szempontból aggályos. Az alternatíva a csapvíz, mely Gothenburgban kiváló minőségű” – áll a tanács elé terjesztett javaslatban.

Azzal, hogy Göteborg beszünteti a palackozott víz vásárlását, a város az adófizetők pénzét is hatékonyabban használja fel, hiszen a csapvíz olcsóbb.” A csaknem félmillió lakosú város által üzemeltetett intézmények – mint például az éttermek és az ápoló otthonok – továbbra is rendelhetnek palackozott vizet.

Vagyis a törvény nem zárja ki, hogy akinek erre van szüksége hozzáférjen a vízhez. Ide kapcsolódik az is, hogy ahol megfelelő a csapvíz minősége, ott vallóban előnyös lehet ez a megodlás.

Magyarországon például a karsztvizek jelentik az igazi kincset, jó minőségű, természeti adottságainál fogva tiszta ivóvíz nyerhető belőlük, ám felhozatala költséges, azonban a jövőben érdemes lenne feltérképezni a karsztvizek fogyasztásának lehetőségét, hiszen középhegységeinkben főként bővelkedünk benne.
- a szerk.

Medipress
 
 
[ 760 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x