Csodás C-vitamin - Magas vérnyomás ellen is jó!
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Csodás C-vitamin - Magas vérnyomás ellen is jó!

Csodás C-vitamin - Magas vérnyomás ellen is jó!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

Olasz tudósok azt állítják, a C-vitamin a központi idegrendszer útján csökkentheti a magas vérnyomást. A vénásan adagolt C-vitamin csökkentette a szimpatikus idegrendszer aktivitását és az oxidatív stressz révén a magas vérnyomást is - mondta el Dr. Rosa Maria Bruno, a Pisai Egyetem kutatója. 


Rendezvénynaptár
A szimpatikus idegrendszer a központi idegrendszer részeként a vegetatív funkciókat szabályozza, például a vérnyomást, így ennek túlzott aktivitása vérnyomás-emelkedéshez, majd szervkárosodáshoz vezet. Januárban brit tudósok bebizonyították, hogy a vér magas C-vitamin szintje segít a stroke megelőzésében.

Az olasz kutatók 12, ismeretlen eredetű magas vérnyomásban szenvedő beteget vontak be a vizsgálatba, akik semmilyen előzetes kezelésben nem részesültek. Vénás C-vitamin adagolását követően húsz percen keresztül mérték a vérnyomást és a szimpatikus idegrendszer aktivitását és azt találták, hogy az antioxidásnok szintje emelkedett, míg a szimpatikus idegrendszer aktivitása körülbelül 11 százalékkal csökkent. A vérnyomáscsökkenés átlagosan csaknem 7 százalék volt, ebből a diasztolés érték közel 9 százalékot csökkent, míg a szisztolés nem változott számottevően.

Azonban korai kijelenteni, hogy a C-vitamin adagolása csökkenti a vérnyomást. "Az eredményeinket nem lehet közvetlenül átvenni a klinikai gyakorlatba, mivel a kísérletben egyszeri nagy dózis C-vitamint alkalmaztunk intravénásan. Nem tudjuk, a tartós szájon át szedéssel elérhető-e ugyanaz a hatás."

Dr. Suzanne Steinbaum, a New York-i Lenox Hill Kórház Kardiovaszkuláris Központjának igazgatója egyetért ezzel, hogy talán épp az intravénás adagolás miatt mutatkoztak ezek a kedvező hatások, de az érbetegségek kezelésében mindenképp szerepe van az antioxidánsoknak. Sajnos Dr. Steinbaum szerint manapság még nem lehet a gyógyszeres kezelést diétával és vitaminokkal helyettesíteni és a tanulmány alapján senki nem fog azonnal elkezdeni vénásan C-vitamint adagolni a betegeinek. Sok más betegségnél azonban nagyon nagy segítség lehet a C-vitamin, Szentgyörgyi Albert bácsi sűrítménye.

Medipress 
 
[ 1948 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x