C-vitamin: Az élő sejtek mellett a rákos daganatot is megnöveszti!...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / C-vitamin: Az élő sejtek mellett a rákos daganatot is megnöveszti!

C-vitamin: Az élő sejtek mellett a rákos daganatot is megnöveszti!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

A C-vitamint tartalmazó táplálékkiegészítők számos kemoterápiás szer hatását csökkentik - áll egy új, szerdán megjelent tanulmányban. 


Rendezvénynaptár
Laboratóriumban, izolált daganatsejteken végzett kísérletekben azt találták, hogy 30-70 százalékkal kevesebb sejt pusztult el C-vitaminnal történt előkezelés után. Egérkísérletek alapján kiderült, hogy a daganatok gyorsabban növekedtek, ha az állatok a kemoterápia mellett C-vitamin kezelésben is részesültek. A kutatók szerint emberben hasonló játszódhat le. "A C-vitamint tartalmazó táplálékkiegészítők csökkenthetik a betegeknél a kemoterápiára adott választ" - mondta el Mark Heaney, a Sloan-Kettering Onkológiai Központ szakorvosa, a tanulmány vezető szerzője.

Régebbi tanulmányok alapján azt gondolták, hogy a C-vitamin hasznos lehet a rákbetegek számára, mint antioxidáns. Augusztusban egy kísérlet azt igazolta, hogy az egerekbe injekciózott nagydózisú C-vitamin 50 százalékkal csökkentette a daganatok növekedését. Az új kutatás azt mutatja, hogy számos kemoterápiás szer szabadgyököket képez az oxigénből, a kutatás elmélete szerint a C-vitamin semlegesíti a szabadgyököket és így a daganatsejtek a kezelés ellenére életben maradnak.

Heaney elmondta, hogy a C-vitamin jót tesz az egészséges szöveteknek, meghosszabbítja a sejt életét azáltal, hogy védi a sejt "erőművét", a mitokondriumot. "De nem ez a célunk, amikor a rákos sejteket próbáljuk elpusztítani" - nyilatkozta Heaney. Minden kemoterápiás szer a mitokondriumok elpusztítása útján vált ki sejthalált.

A tanulmány szerint, mely a Cancer Research folyóirat október 1-jei számában jelent meg, a daganatos betegeknek egészségesen kellene étkezniük, ideértve a C-vitaminban gazdag ételek fogyasztását is.

Ezek szerint a C-vitamin mindennemű életet táplál. Lélektani szempontból felmerül a kérdés: Vajon nem arra akarja felhívni ez a tudományos csoda a figyelmet, hogy a rákos, elváltozott sejt is élő, sőt a részünk. Sokan állítják, a rák megszüntetésének egyetlen módja belső egyensúlyunk megtalálásával érhető el csak! Remélhetőleg további kísérletek végleg tisztázzák a kérdést, azt is, hogy a C-vitamin alatt az orvostudomány általában aszkorbinsavat ért, de vajon így hatnának-e a természetes C-vitamin hordozók is? - a szerk.

Medipress 
 
[ 1890 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x