Inkább beszívj, mint el - túlértékelték a marihuána káros...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Inkább beszívj, mint el - túlértékelték a marihuána káros hatásait

Inkább beszívj, mint el - túlértékelték a marihuána káros hatásait

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Kevésbé káros a marihuána, mint az alkohol vagy a cigaretta - áll egy csütörtökön nyilvánosságra hozott brit kutatásban, amelyben a drogtörvény "újragondolására" hívnak fel. A több brit tudóst is tanácsadói között tudó Beckley Alapítvány szerint a marihuána illegálissá tétele nem befolyásolja a hozzáférhetőséget és bűnözővé teszi használóit. 


Rendezvénynaptár
"Annak ellenére, hogy a marihuána rossz hatással van az egészségre, ideértve a lelki egészséget is, relatíve sokkal kevésbé ártalmas, mint az alkohol vagy a cigaretta" - olvasható az alapítvány Globális Cannabis Bizottságának közleményében. A brit kormány azért küzd, hogy törvény szerint a marihuána kerüljön át a veszélytelen C osztályból a drogok B osztályába. A hatóságok a drog erősebb formája ("skunk") miatt aggódnak, mely a marihuána okozta görcsrohamok csaknem 80 százalékáért felelős és a hivatalos statisztikák szerint mentális problémákat okoz.


A Beckley Alapítvány szerint, amely egy jótékonysági érdekképviselet, világszerte mindössze két haláleset függött össze eddig a marihuána használatával, míg az alkohol és a dohányzás együttesen csak Nagy-Britanniában körülbelül 150 ezer ember halálát okozza. "A marihuánával összefüggő ártalmak zömében a tiltásával kapcsolatban merülnek fel, különös tekintettel a szociális ártalmakra a letartóztatások és bebörtönzések miatt" - áll a közleményben. "Csak egy szabályozott piacon keresztül védhetjük meg a fiatalokat az erősebb drogoktól" -tették hozzá.


A brit munkáspárti kormány számára visszalépés a marihuána magasabb (súlyosabb büntetéssel járó) fokozatba sorolása - az amfetaminok is a B osztályba tartoznak. A marihuána Tony Blair kormányzása alatt került a C osztályba a B osztályból, ám Gordon Brown röviddel hivatalba lépése után, tavaly júniusban bejelentette, felül kell vizsgálni az ügyet. A legutolsó választások során történt áttekintés után a drog a C osztályban maradt.

Medipress 
 
[ 14631 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x