Nem is kövér a gyerekem! - A legtöbb elhízott baba szülője...
Címlap / Kütyü és tudomány / Nem is kövér a gyerekem! - A legtöbb elhízott baba szülője tagadja a problémát

Nem is kövér a gyerekem! - A legtöbb elhízott baba szülője tagadja a problémát

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

Egy felmérés felfedte, hogy az elhízott gyerekek szüleinek csaknem fele nincs tisztában azzal, hogy gyermeke kövér, vagy egyszerűen nem hajlandó tudomást venni róla. 

 

Victoriában több mint 2 100 gyermeket és családját vizsgálták meg. A túlsúlyos gyerekek szüleinek 49 %-a úgy vélte, gyermekük egészséges, átlagos súlyú. A másik véglet: a szülők 43 %-a nem vette észre, hogy gyermekük egészségtelenül alultáplált.

A Melbourne Egyetem kutatói lejegyezték a testtömeg-indexet és a derékbőséget a 4-12 éves gyerekek körében. Pene Schmidt kutató elmondta, hogy az eredmények aggasztók, mivel a túlsúlyt normálisként érzékelő szülők nincsenek tisztában a kövérség egészségügyi kockázatával sem. Szerinte több felvilágosításra lenne szükség, hogy a szülők megértsék, az egészséges testsúly az életkortól függ. A gyerekeknek is gondot jelent a saját testalkatuk megítélése. A túl sovány lányok 40 %-a, a fiúknak 50 %-a tudta csak helyesen megbecsülni a testsúlyát.

Kétszer annyi szülő aggódott a túlsúly, mint ahányan a túlzott soványság miatt. A fiúk szülei általában rosszabbul mérték fel a túlsúly jelenlétét. Dr. Schmidt szerint van egyfajta társadalmi elvárás a soványsággal szemben. "Győződjünk meg arról, hogy a túlsúlyra koncentrálva nem esünk át a ló túlsó oldalára azzal, hogy több gyerek lesz kórosan sovány."

Eközben ausztrál tudósok vemhes rágcsálókkal kísérleteztek. Az elhízott patkányok kölykei nem voltak kövérebbek a többi kölyöknél a születés pillanatában, de a következő napokban extrém mértékben kezdtek hízni. Margaret Morris, az NSW Egyetem gyógyszertani professzora elmondta, hogy ez a jelenség kapcsolatban áll az anya túlsúlyának és a magas zsírtartalmú táplálkozásnak a kombinációjával.

Medipress

 
 
[ 1748 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x