Alvászavaros baba? Túlsúlyos felnőtt!
Címlap / Kütyü és tudomány / Alvászavaros baba? Túlsúlyos felnőtt!

Alvászavaros baba? Túlsúlyos felnőtt!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-30

Az Otago Egyetem kutatásai szerint azok a gyermekek, akik az átlagnál kevesebbet alszanak, nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyosak felnőttkorukban, mint azok, akik eleget pihennek. 

 

A kutatás során több mint ezer, 1972 és 1973 között született gyermek adatait vizsgálták meg. Az eredmények szerint azok a gyermekek, akik öt és tizenegy éves koruk között kevesebbet aludtak, mint az átlag, közel 5 százalékkal nagyobb eséllyel váltak túlsúlyossá 32 éves korukra, mint társaik.

A kutatás vezetője Erik Landhuis elmondása szerint bár korábban is készültek tanulmányok az alváshiány és a túlsúly kapcsolatát illetően, ez a mostani az első, amelyből egyértelműen kiderül, hogy a gyermekkori alváshiány felnőttkorban túlsúly kialakulásához vezethet.

"Bár még nem tudjuk pontosan, miért okoz a gyermekkori alváshiány kóros elhízást a felnőtteknél, úgy hisszük, hogy a kevés alvás megzavarhatja azoknak a hormonoknak a működését, amelyek a rendszeres étkezésért felelősek" - nyilatkozta Dr. Landhuis.

A globális adatok szerint a mostani gyermekek jóval kevesebbet alszanak, mint a 30 évvel ezelőttiek. A 20 évvel ezelőtti adatokhoz képest a gyermekek majdnem két órával később mennek lefeküdni, mint akkori társaik. Gyermekszakértők szerint az öt év alatti gyermekeknek napi legalább 11 óra alvásra van szükségük, az öt és tíz év közöttieknek pedig legalább 10 órára. A tíz éven felülieknek már napi kilenc óra alvás is elegendő.

Medipress

 
 
[ 1243 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x