Abortusz, sterilizálás, családtervezés - Obama finanszírozni...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Abortusz, sterilizálás, családtervezés - Obama finanszírozni fogja a nemzetközi családtervezést

Abortusz, sterilizálás, családtervezés - Obama finanszírozni fogja a nemzetközi családtervezést

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-23

Barack Obama újonnan megválasztott amerikai elnök fel fogja oldani a globális családtervezésre vonatkozó finanszírozás befagyasztását, amit a leköszönő kormányzat szabott ki. 

 

Rendezvénynaptár
"Jelentős kulturális változásoknak leszünk tanúi Washingtonban" - nyilatkozta Carolyn Maloney demokrata politikus az ENSZ népességi hivatalának (UNFPA) A világ népességének állapota c. éves jelentésének kiadásakor. "Az egyik nagy változás az, hogy a UNFPA-t finanszírozni fogják" - jelentette be a jelenlévők tetszésnyilvánítása közepette. "És abban is biztos vagyok, hogy az új elnökünk meg fogja szívlelni, odafigyel és megvizsgálja az ebben a jelentésben megfogalmazott ajánlásokat" - mondta a politikus az éves jelentésről, amely azt is vizsgálja, hogyan lehet javítani a nők jogait a különböző kultúrák határain belül mozogva.

Az Obama átmeneti csoport egyelőre nem nyilatkozott arról, pontosan mit fog tenni az újonnan megválasztott elnök január 20-i hivatalba lépésekor, az átmenetekért felelős stáb vezetője, John Podesta azonban a hétvégén azt állította, hogy a hivatalba lépő kormányzat "jóformán az összes ügynökség és hivatal munkáját felül fogja vizsgálni, hogy kiderítse, milyen területeken lehet előre lépni".

A Guttmacher intézet jelentése szerint a távozó elnök, George W. Bush azzal az indokkal fagyasztotta be a UNFPA finanszírozását kétszer négyéves terminusa alatt, hogy az ENSZ-ügynökség kényszerítő abortusz módszereket támogat Kínában. A támogatások befagyasztását a Bush-kormányzat egy 1985-ben elfogadott amerikai törvénnyel támasztotta alá, amely tiltja az amerikai külügyi segélyeket bármilyen szervezet számára, amely az elnök meghatározása szerint "támogatja vagy részt vesz kényszerítő abortuszt vagy nem önkéntes sterilizációt tartalmazó bármilyen programban".

"A UNFPA több mint 150 szegény országban működik, de egyikben sem támogat vagy finanszíroz abortusz szolgáltatásokat" - áll a Guttmacher jelentésében. "Sőt, a UNFPA azon dolgozik, hogy az önkéntes családtervezés népszerűsítésével csökkentse az abortusz szükségességének gyakoriságát."

A Bush-kormányzat szexuális absztinenciát népszerűsítő programokat is támogatott az amerikai iskolákban. "Az új kormányzatnak sok kihívással kell majd szembenéznie, de reméljük, támogatni és ösztönözni fogják programjainkat, különösen a családtervezésre és az AIDS-re vonatkozó tervezeteinket" - nyilatkozta a UNAIDS tanácsadója, Pauline Muchina a UNFPA jelentésének közzétételekor.

"Úgy gondoljuk, hogy a családtervezés nagyon fontos kérdés. nem annak luxusa, hogy vajon létesítünk-e vagy sem szexuális kapcsolatot házasság előtt. Az embereknek hozzá kell férniük bizonyos szolgáltatásokhoz" - véli Azza Karam, a UNFPA kulturális tanácsadója.

A Világ népességének állapota c. jelentés szerint a világ legszegényebb embereinek 60 százaléka nő és lány; a 960 millió írástudatlan felnőtt kétharmada nő, és az iskolába nem járó gyermekek 70 százaléka lány.

Karam elmondta, hogy még ha törvényeket is hoznak a nők és lányok védelmében, például a gyermekházasság és a női nemi szerv csonkítását tiltó jogszabályokkal, a kulturális gyakorlatok miatt gyakran figyelmen kívül hagyják ezeket az intézkedéseket. "A kultúra időnként élet-halál kérdése. Szülési szövődmények következtében percenként meghal egy nő valahol a világon."

A nyugati megoldások rákényszerítése más kultúrákra azonban nem mindig segít.

"Nem szabad rátukmálnunk saját ideológiáinkat, rendszereinket más országokra. A jelenlegi kormányzat bizonyította, hogy ez egyszerűen nem működik" - állította Maloney. "A változások kivitelezéséhez kulturálisan érzékenynek kell lennünk" - idézte Obama választási szlogenjét.

Bolíviában az anyasági klinikák építésével valószínűleg nem lehet lecsökkenteni az anyahalálozást, mivel az Andokban lévő országban a nők inkább otthon szeretnek szülni. Ugyanakkor a UNFPA programja, melynek keretében az eritreai és az etiópiai papokat felvilágosították a gyermekházasság esetlegesen halálos következményeiről a lányokra (nagyon fiatalon teherbe esnek, majd több gyermeket is szülnek, és magas a kockázata, hogy szülési szövődményekben meghalhatnak) oda vezetett, hogy a papok beleegyeztek, nem adják többé áldásukat az ilyen házasságokra.

"Amint az édesapák megértik e gyakorlat káros hatásait lányukra, másképp fognak reagálni" - állítja Muchina. Maloney, akit múlt héten a kilencedik kongresszusi terminusra választottak újra, elmondta, "sok tekintetben komoly reményekkel tekint" Obama elnöksége felé. "Bush elnöksége alatt a Képviselőház és a Szenátus hat alkalommal hagyta jóvá a UNFPA fontos munkájának finanszírozását. Obama elnöknek mindössze hagynia kell, hogy a Kongresszus akarata érvényesülhessen."

Medipress

 
 
[ 1890 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x