Gyógyszeradomány az OMSZ-nak!
Címlap / Kütyü és tudomány / Gyógyszeradomány az OMSZ-nak!

Gyógyszeradomány az OMSZ-nak!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-19

Húszmillió forint értékű életmentő gyógyszert adományozott az Országos Mentőszolgálatnak a Sanofi-Aventis/Chinoin. Az akut koronária szindrómában szenvedő betegek mostantól a kórházba érkezés előtt is a szakmai protokoll szerinti legkorszerűbb kezelésben részesülnek százötven eset és rohamkocsiban. Éves szinten ez tizenkétezer infarktusos betegnek ad jóval nagyobb esélyt a túlélésre. 


Rendezvénynaptár
Az infarktus bármikor, bármilyen helyzetben kialakulhat. A Mentőszolgálatot évente mintegy tizenkétezer erős mellkasi fájdalommal küzdő beteghez riasztják. Magyarországon a statisztikák szerint a vezető halálok a szív- és érrendszeri megbetegedés. Az esetlegesen kialakuló szövődmény súlyosságát alapvetően meghatározza, hogy a beteg milyen hamar jut ellátáshoz. Már a mentőben megkezdett ellátással nő a beteg túlélési esélye, rövidülhet a felépülési idő, csökkenhet a szövődmény kialakulásának kockázata.

A Sanofi-Aventis/Chinoin húszmillió forint értékű vérrögképződést gátló készítményt ajánlott fel az Országos Mentőszolgálatnak.
Az átadott készítmény kizárólag sürgősségi felhasználásra alkalmas és több mint egy évre elegendő.

Az Országos Mentőszolgálat százötven eset- és rohamkocsiján diplomás mentőtisztek vagy orvosok dolgoznak. A Mentőszolgálat életében egyébként ritka nagyértékűnek számító adomány hozzásegíti a felsőfokú végzettséggel rendelkező személyzetet, hogy ezentúl országszerte tudja biztosítani az infarktusos betegek legmegfelelőbb kezelését már a mentőkocsiban is.

A szakmai protokoll szerint az adományozott készítmény kombinált terápiában jelenleg a leghatékonyabb kezelésnek számít akut koronária szindrómás betegeknél, ezért azt "életmentő gyógyszerként" tartják számon. A tabletta megakadályozza a vérrögképződést az elmeszesedett erekben, így képes meggátolni a szélütés vagy a szívroham kialakulását.

Medipress
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1246 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x