A krónikus cannabishasználat és a súlyos hányás szindróma...
Címlap / Kütyü és tudomány / A krónikus cannabishasználat és a súlyos hányás szindróma

A krónikus cannabishasználat és a súlyos hányás szindróma

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-27

A középiskolások és főiskolások körében gyakori kábítószer, a marijuana használatát kapcsolatba hozzák a hányás egy súlyos formájának és a kényszeres tisztálkodásnak a megjelenésével. A hányásnak ez a súlyos formáját egyre több ízben ismerik fel a drog használatával kapcsolatban. A szindróma általában megszűnik a szer szigorú megvonásának hatására. 


Rendezvénynaptár
A marijuana-használat kapcsán fellépő súlyos hányás kórképét Dr. Sontineni és munkatársai fedezték fel az omahai Creighton Egyetemen.

A cannabis neurobiológiájával kapcsolatos jelenlegi kutatások beazonosítottak néhány receptort, köztük azt a két fajtát, melyek szabályozzák a neuropszichiátriai és immunológiai hatásokat. Dr. Sontineni szerint az egészségügyi dolgozók jelenleg alig képesek felismerni a szindrómát, mely miatt késik a diagnózis felállítása, egy sor drága beavatkozásra is sor kerül feleslegesen.

A marijuana folyamatos használata egyre jobban növekszik az Egyesült Államokban, különösen a fiatalok körében, így a diagnosztizált esetek számában is emelkedés tapasztalható majd. A szindrómát először Ausztráliában ismerték fel, az Adelaide-hegységben. A tünetegyüttest kiváltó pontos mechanizmus, és az, hogy miért csak sokéves kábítószer-használat után jelentkezik, és hogy miért enyhíti a kényszeres forró fürdő vétele, az még egyelőre tudományos vizsgálat tárgyát képezi.

Az új szindróma felfedezését és az orvosok figyelmének felkeltését célzó munkákat a Creighton Egyetem orvosi kara támogatja. Világszerte más intézmények tudósai és orvosai is egyre több esetet ismernek fel.

Medipress
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2130 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x