Saját szakmai kollégiumban dolgoznak ezentúl a dietetikusok...
Címlap / Kütyü és tudomány / Saját szakmai kollégiumban dolgoznak ezentúl a dietetikusok

Saját szakmai kollégiumban dolgoznak ezentúl a dietetikusok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-27

A december 31-én hozott kormányrendelet alapján ez év áprilisától a dietetikusok már nem az Ápolási Szakmai Kollégium munkacsoportjaként működnek tovább, hanem az egészségügyi miniszter önálló tanácsadó testületeként folytatják munkájukat. A kiválás megerősíti azt a tényt, hogy a dietetikusok feladatai nem merülnek ki csupán a speciális klinikai táplálás területén, hanem nagy szükség van szakértelmükre a betegségek megelőzésében, a lakosság általános egészségi állapotának javításában és az étkeztetésben is. 


Rendezvénynaptár
A Dietetikai–Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium megalakulásával a dietetikusok idén már önálló testületként működnek. A kiválást az Ápolási Szakmai Kollégium mellett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) is támogatta. A 15 fős Kollégium 7 tagját az egészségügyi miniszter kérte fel, a fennmaradó 8 tagot pedig abból a 40 jelöltből választották ki, akiket a dietetikai képzés fejlesztésében és dietetikus szakma fejlődésében, presztízsnövelésében érdekelt szakmai szervezetek, felsőoktatási intézmények (MESZK, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék, Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar, Táplálkozástudományi és Dietetikai Tanszék) jelöltek ki.

A Szakmai Kollégium közvetlenül indítványozhatja javaslatait a szakmai irányelvekre, protokollokra, módszertani levelekre az egészségügyi miniszternek. Mindezek mellett véleményt nyilváníthat a dietetikus képzés, szakképzés és továbbképzés szakmai követelményeiről és rendszeréről, továbbá dönthet a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól, eljárási rendjéről és kívánalmairól is.

A hazai lakosság táplálkozásának javítását szolgáló intézkedések, irányelvek előkészítésében is szerepet játszhat a Dietetikai-Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium.

MDOSZ
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1536 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x