A depresszió elsődleges forrása
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / A depresszió elsődleges forrása

A depresszió elsődleges forrása

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Egy nemrég végzett kutatás szerint a munkahelyi stressz csökkentése lehet a kulcs a depresszió megelőzéséhez. 


Rendezvénynaptár
"A kutatásunk tíz éve alatt azoknak a dolgozóknak, akik stresszesebb munkájuk után valamilyen kevésbé feszült környezetbe kerültek, ugyanannyi volt a depresszióra való hajlamuk, mint a mindig is nyugodt környezetben dolgozóknak" - nyilatkozta Dr. JianLi Wang, a Calgary Egyetem kutatója.

„Ezek szerint a munkahelyi stressz csökkentésével csökkenthető a depresszióra való hajlam is" - tette hozzá Dr. Wang.

A kutatók összesen 4866 önkéntes esetében vizsgálták a munkahelyi stressz hatásait. A résztvevők között 1994-95-ben és 2000-2001-ben teljes körű felmérést végeztek a munkakörülményekre vonatkozóan.

A folyamatosan feszült munkakörben dolgozók esetében a kutatás ideje alatt összesen 8 százaléknál alakult ki major depresszió, szemben a nyugodt körülmények között dolgozók 4 százalékával. Az évek alatt kevésbé stresszes munkakörbe kerülők körében a major depresszió kialakulásának rizikója 4,4 százalék volt, míg a stresszesebb munkára váltók esetében 6,9 százalék.

Mivel az, hogy az emberek mennyire élik meg stresszesnek munkájukat, akár napról napra változhat, a kutatók legközelebb rövidebb időintervallumban szeretnék vizsgálni a munkahelyi stressz és a depresszió viszonyát.

Medipress 
 
[ 1417 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x