Gyógyszerként fogyasztják a tinik a marijuánát
Címlap / Kütyü és tudomány / Gyógyszerként fogyasztják a tinik a marijuánát

Gyógyszerként fogyasztják a tinik a marijuánát

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-27

Mikor a legális gyógyszerek hatástalanok, sok fiatal a marijuanához fordul segítségért. A BioMed Central’s online számában megjelent új tanulmány szerint a marijuanát használó tinédzserek egyharmada inkább gyógyszer gyanánt használja a szert, semmint, hogy elkábuljon tőle. 


Rendezvénynaptár

Joan Bottorff a British Columbia Egyetem kutatócsoportjával dolgozott együtt, a Kanadai Egészségkutató Intézet támogatása révén. 63 marijuana-használó fiatallal készítettek mélyinterjút. Közülük húszan azt állították, hogy arra használják a kábítószert, hogy enyhítsék, vagy karban tartsák az egészségügyi problémáikat.

Bottorff elmondása szerint „a marijuanát néhány tinédzser úgy veszi, mint az egyetlen lehetséges alternatív megoldást az olyan súlyos betegségekre, melyeket hagyományos módszerrel nem lehet kezelni, esetleg nincs lehetőségük megfelelő orvosi ellátásban létesülni.”A leggyakoribb panaszok közé tartoztak az érzelmi zavarok (depresszió, szorongás és stressz), alvászavarok, koncentrációs problémák és testi fájdalmak. Mindegyik tinédzser csalódott az egészségügyi szolgáltatásokban.

A szerzők elmondták: „A nyugtatókat vagy altatókat használó gyerekek nem szerették ezeket a gyógyszereket, a mellékhatásaik miatt, vagy mert nem használtak semmit. Ezek a gyerekek nem azért szívtak marijuanás cigarettát, hogy elkábuljanak vagy más tudatállapotba kerüljenek.”

A szerzők kihangsúlyozták, hogy a kielégítetlen egészségügyi igények kulcsszerepet játszanak az eredményekben. A kellemetlen mellékhatásokkal járó, hosszas kezelésekkel ellentétben a marijuana azonnali enyhülést ad egy sor betegségre. Természetesen ez a szer sem teljesen veszélytelen, de amint az egyik résztvevő is megjegyezte: „nem jó nekünk, de ugyanúgy a McDonald’s sem az, és még egy sor más dolog sem.”

Medipress

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 956 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x