Az olcsó üdítők egészségtelenek!
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Az olcsó üdítők egészségtelenek!

Az olcsó üdítők egészségtelenek!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-16

Ami jó a pénztárcánknak, gyakran igen rossz az egészségünknek: legalábbis ez derült ki abból a tanulmányból, amelynek adatai szerint a leggyakrabban akcióban lévő termékek az egészségre káros cukros üdítők. 


Rendezvénynaptár
A felmérést végző szakértők összesen 1500 akcióban lévő üdítőt vizsgáltak meg Új-Zélandon. Az eredmények szerint az üdítőknek mindössze 15 százaléka volt olyan ital, amely nem jelent veszélyt az egészségre (víz, szójatej, zsírszegény tej). Ezzel szemben a többi üdítő, energiaital, ízesített ásványvíz és szörp mind magas cukortartalommal rendelkezett, emellett adalékanyagokat is tartalmazott.

"Adataink szerint a nagyobb szupermarketek hajlamosak az egészségkárosító hatással rendelkező cukros üdítőket akciózni, így az egészségesebb alternatívák háttérbe szorulnak" - nyilatkozta Louise Signal, az Otago Egyetem munkatársa.

"Egyértelmű, hogy a lakosság étkezési szokásaira komoly befolyással van az, hogy éppen mely termékek vannak akcióban, ezért a szupermarketeknek jobban oda kellene figyelniük erre, valamint az egészségesebb ételek és italok promotálására" - nyilatkozta Claire Hawat, az Ausztrál Étkezési Tanácsadók Szövetségének igazgatója.
 
Medipress 
 
[ 1655 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x