Mesejáték a kis betegeknek
Címlap / Kütyü és tudomány / Mesejáték a kis betegeknek

Mesejáték a kis betegeknek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-19

Idén is országos szórakoztató gyerekprogrammal segíti a kis betegek lelki gyógyulását a K&H gyógyvarázs. A K&H Csoport gyermekegészségügyet támogató programja a kezdetek óta minden nyáron 15 állomásos, gyerekeknek szóló előadássorozattal látogat el a kórházakban fekvő kis betegekhez. A program az elmúlt évek során összesen 73 helyszínen több mint 2500 gyermeknek nyújtott felhőtlen szórakozást a kórház falai között. A K&H így is kíván tenni azért, hogy a gyermekek gyógyulása minél gyorsabb legyen, s újra teljes életet élhessenek.  


Rendezvénynaptár
A mai napon a K&H gyógyvarázs - a programhoz nemrégiben csatlakozott – médiapartnere, a Ringier Kiadó is részt vett az eseményen. Fazekas Kira, a Women Network főszerkesztője örömmel nézte meg a gyerekekkel a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján bemutatott mesejátékot. A „Varázslatos ládika” című előadást az Alela Kulturális Egyesület vitte színpadra.


„A gyerekek mindig is fontos helyet kaptak az életemben. Szabadidőm egy részében - amióta csak tehetem – olyan karitatív tevékenységeket végzek, melyek keretében gyerekeknek segíthetek. Lapjainkban évek óta kollégáimmal, havi rendszerességgel mélyebben is foglalkozunk gyermekeket érintő problémákkal. Amikor a K&H Csoport felkért, hogy vállaljak szerepet a K&H gyógyvarázs zsűrijében megtiszteltetésnek éreztem, hogy egy ilyen hosszú múltú gyermek-egészségügyet támogató program aktív és segítő részese lehetek. A Ringier Kiadó minden évben több olyan terület is kiválaszt, ahol a médiában betöltött súlyának megfelelően segíteni tud társadalmi kérdésekben. Ezek között a területek között 2006 óta kiemelten szerepel a gyermekek segítése. A gyermekétkeztetés, sérült gyermekek, ifjúsági sport, nevelőszülő program és a gyermekek segítésével foglalkozó szervezetek támogatása után a K&H gyógyvarázs programja ismét egy olyan lehetőség, amivel tenni tudunk a gyermekekért.”
- mondta el Fazekas Kira, a Women Network főszerkesztője.

„Ahhoz, hogy egy betegségből kilábaljunk - mindannyian jól tudjuk - a lélek gyógyulása is szükséges. Egy szép mese vagy egy kedves játék, nem csak a kórházban töltött nehéz perceket feledteti, hanem a gyermekek lelkét is ápolja, elősegítve ezzel a felépülést” – osztotta meg tapasztalatait, Érsek-Csanádi Gyöngyi az Alela Kulturális Egyesület bábművésze.

 „Nem ez az első alkalom, hogy a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján járunk, hiszen már a program kezdetekor 2004-ben mesejátékkal látogattunk el ide. 2006-ban a K&H MasterCard bankkártyás vásárlásokból összegyűlt támogatás keretében 8 millió forint értékben adhattunk át orvosi készülékeket, eszközöket a klinika Onko-haematológiai részlegének. Tavaly pedig az országos pályázaton 4,75 millió forint értékben kapott műszertámogatást a Sote II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztálya és ugyanebben az évben a K&H dolgozói által összegyűjtött könyveket és játékokat adhattunk át a gyermekklinikának. Az elmúlt hat évben az intézményt összesen több mint 12 millió forint műszertámogatással segíthettük. A K&H így kíván tenni azért, hogy a kis betegek minél gyorsabban gyógyuljanak és újra teljes életet élhessenek” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x