Strand-party, homokvár, fertőzés, vakság
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Strand-party, homokvár, fertőzés, vakság

Strand-party, homokvár, fertőzés, vakság

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-22

Figyeljünk a homokvárakban rejtőző veszélyekre - egy új kutatás arra derített fényt, hogy a homokban játszó nyaralóknál magasabb a hasmenés és a gasztrointesztinális betegségek kockázata, mint azoknál, akik nem homokoznak. A legnagyobb veszélynek azok vannak kitéve, akiket a homokba temetnek. 


Rendezvénynaptár

A strand homokja széklettel szennyezett lehet, ez az első olyan tanulmány, amely összefüggésbe hozza a különböző homokban végzett tevékenységeket a betegségekkel. Chris Heaney, az Észak-Karolina Egyetem epidemiológus doktorandusza és munkatársai több, mint 27 ezer ember adatait elemezték, akik egy nemzeti epidemiológiai és környezetvédelmi vizsgálatban vettek részt a vizekkel kapcsolatban hét tengerparti és édesvízi strandon, melyek mindössze néhány mérföldre voltak szennyvíztisztítóktól. Az embereket kikérdezték, mit és mennyi ideig játszottak a homokban, majd két hét múlva esetleges betegségükről kérdezték őket.

A homokban játszó és homokvárat építő emberek 13 százalékánál lépett fel gyomor-bélrendszeri zavar, míg a homokba eltemetettek 23 százaléka számolt be ilyesmiről. A strandra járóknál jelentkezett még kiütés, fülfájás, sebfertőzés, szemfertőzés és felső légúti betegség is.
A szerzők kiemelik, hogy az ily módon fellépő betegségek még mindig nagyon ritkák, így nyugodtan járhatunk strandra, azonban homokozás után mossunk kezet vagy használjunk kézfertőtlenítőt.
Korábban tanulmányok jelentek meg a városi homokozók kutyaürülék miatti vakságairól is. Sajnos baktériumok bárhol lehetnek. Ott ugyanakkor a homokozók üvegszilánk-törmelékeiről is szó esett...  - a szerk.
A tanulmány az American Journal of Epidemiology folyóirat online számában jelent meg.

Medipress
 
 
[ 2628 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x