Nem csak a lelkünket, a testünket sem ismerjük
Címlap / Kütyü és tudomány / Nem csak a lelkünket, a testünket sem ismerjük

Nem csak a lelkünket, a testünket sem ismerjük

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-25

Ha megkérdezzük az embereket, hol van a veséjük, nagy a valószínűsége, hogy rossz helyre fognak mutogatni, állítja egy nemrég megjelent tanulmány. 

 

A londoni King’s College kutatói olyan rajzokat adtak a kísérletben részt vevő alanyoknak, amelyeken nem voltak láthatóak az egyes szervek. A projekt célja az volt, hogy kiderüljön, vajon többet tudnak-e az emberek a testükről, mint negyven éve, amikor hasonló tanulmányokat végeztek. Kiderült, hogy nem.

A kutatás vezetője, John Weinman elmondta, hogy kezdetben nagyon meglepődött azon, hogy a szervezetünkről alkotott elképzelésünk mit sem változott négy évtized alatt. Ugyanakkor hozzátette: két csoportba osztjuk a megismert dolgokat. Egy részükre szükségünk van emlékezni, másik részüket pedig meg kell értenünk. Ez a tény nem változott az idők során, még az egészséggel kapcsolatos témák esetében sem.

Weinman szerint az egyik legérdekesebb felismerés az volt, hogy azok az emberek, akiket valamilyen szervi bajjal kezeltek, egyáltalán nem tudták jobban meghatározni a kezelt szervük elhelyezkedését, mint azok, akiknek egészségesek voltak a szerveik.

Jeffrey Laitman, az egyik New York-i egészségügyi intézmény professzora így nyilatkozott a kutatásról: „Az alulinformáltság akkor válik problémává, amikor a legalapvetőbb dolgokról sem tudunk kezelőorvosunkkal kommunikálni. A tudás hatalom, a hatalom pedig védelmet nyújt, így az embereknek jobban partnerekké kellene válniuk akkor, ha az egészségükről van szó."

Medipress

 
 
[ 2023 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x