Hoppá Anyukák! Itt az első negatív kritika a szoptatásról...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Hoppá Anyukák! Itt az első negatív kritika a szoptatásról

Hoppá Anyukák! Itt az első negatív kritika a szoptatásról

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-28

Egy kanadai szakértő szerint sok esetben túloznak a szoptatás előnyeivel kapcsolatban. Michael Kramer gyermekgyógyász professzor, a WHO és az UNICEF egykori tanácsadója szerint a legtöbb bizonyíték helytelen vagy idejétmúlt. 


Rendezvénynaptár

A szoptatást világszerte számos szervezet propagálja, azt állítják, védi a babákat az elhízástól, az allergiától, az asztmától és a cukorbetegségtől, javítja a látást, serkenti a beszéd- és értelmi fejlődést, csökkenti a hirtelen csecsemőhalál kockázatát és elősegíti az anya-gyermek közötti kötődést.

Az anyák állítólag hamarabb visszanyerik így terhesség előtti alakjukat, továbbá csökken az emlő- és petefészekrák, a szívbetegség és a csontritkulás valószínűsége.

Kramer 1978 óta tanulmányozza a szoptatással kapcsolatos bizonyítékokat és azt mondja, a szoptatás egyáltalán nem véd az elhízás ellen, továbbá a bizonyítékok nem támasztják alá, hogy segít megelőzni az allergiát, az asztmát, a leukémiát, a limfómát, a bélbetegségeket, az I-es típusú cukorbetegséget, a szívbetegséget és a magas vérnyomást.

Valószínű, hogy a szoptatást választó anyák családja egészségesebb életet él és a szoptatott babák kilátásai ezért jobbak. Néhány dologra azonban komoly bizonyíték is van: a szoptatás véd a fülfertőzések és a gyomor-bélbetegségek ellen.

Pontosan akkor miről is beszél ez az orvos? – a szerk.

Medipress
 
 
 
[ 2120 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x