Spárgával a másnaposság ellen
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Spárgával a másnaposság ellen

Spárgával a másnaposság ellen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

A spárgakivonat olyan aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek enyhíthetik a másnaposság tüneteit és megvédik a májat a mérgező anyagok ellen, állítja egy tanulmány.  


Rendezvénynaptár

A spárgát sok helyen fogyasztják világszerte, de régóta alkalmazzák gyógynövényként is rákmegelőző hatása miatt, de emellett rendelkezik gombaölő, gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatással is.

A tanulmányhoz a koreai Jeju Nemzeti Egyetem és az Orvostudományi Intézet kutatói a fiatal spárgahajtások és levelek összetevőit elemezték, hogy összehasonlítsák az emberi és patkányok májából származó sejtekre gyakorolt biokémiai hatásukat. "Az aminosavak és az ásványi anyagok sokkal nagyobb mennyiségben találhatók a levélben, mint a hajtásban.” – mondta a kutatás vezetője, B.Y. Kim. 

A rendszeres alkoholfogyasztás ún. oxidatív stresszt okoz a májban, illetve a másnaposság kellemetlen fizikai tüneteiért is felelős. „A sejtmérgek hatását jelentősen enyhíti a spárga leveléből és hajtásából készített kivonat. Az eredmények bizonyítják, hogy a spárga biológiai hatásai csökkentik a másnaposság tüneteit és megvédik a májsejteket.” – mondta Kim.

A tanulmány a Journal of Food Science-ben jelent meg.

Medipress

 

 
 
 
[ 2215 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x