Szorongásoldó zeneterápia
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Szorongásoldó zeneterápia

Szorongásoldó zeneterápia

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-13

Amerikában kifejlesztettek egy olyan mobil eszközt, ami zeneterápia segítségével a kórházban ápolt gyermekek félelmét, elszigeteltségét és fájdalmát oldja. 


Rendezvénynaptár

A kaliforniai Mattel Gyermekkórháznak nemrég adományozott ’Music Rx’ nevű guruló stúdió mindent tartalmaz, ami a gyermekek egyéni, illetve csoportos zeneterápiájához szükséges. A high - tech, interaktív stúdió többféle hangszeren kívül egy számítógépes hangrögzítő rendszert, kikölcsönözhető iPod-okat és egy videóklipeket játszó nagy LCD képernyőt is magában foglal.

Az Amerikai Gyermekrák Szövetség (CCA) tervei szerint országszerte számos gyermekkórházba fognak eljuttatni hasonló eszközt, beteg gyermekek ezreinek elérhetővé téve a zene gyógyító hatását. A Mattel Kórház zeneterapeutája, Vanya Green mindennapi munkájában fogja használni a Music Rx-t. „Ez a modern és sokoldalú készülék az egész osztály életét feldobja” – mondja. A Music Rx – ről már tudományosan is kimutatták, hogy enyhíti a gyermekek fájdalomérzetét, és nemcsak hangulatukat, de még a családi kapcsolataikat is javítja.

A kórházban végzett zeneterápia célja lehet a fájdalom enyhítése, a beteg közérzetének, mozgásának vagy kommunikációjának javítása, a szorongás és a félelem oldása és a relaxáció segítése. Természetesen a betegnek semmilyen zenei előképzettségre nincs hozzá szüksége.

Medipress
 
 
 
[ 2533 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x