Rákot okoz a dízelmotor füstje!
Címlap / Kütyü és tudomány / Rákot okoz a dízelmotor füstje!

Rákot okoz a dízelmotor füstje!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-19

Az Ohio Állami Egyetem tudósai leírták, hogyan okozhat rákot a dízelmotorok füstje állatokban: a daganatok növekedéséhez szükséges új erek képződését serkenti. 


Rendezvénynaptár
A jelenséget egészséges és beteg állatokon is megfigyelték. A dízelfüst molekulái kicsiny méretüknek köszönhetően bejutnak a keringésbe, majd a szervekbe és a szövetekbe, hogy ott károsodásokat okozzanak. A kísérletben modellezték a városi lét és a nagy forgalom okozta kibocsátást, azonban ez a szint alacsonyabb volt, mint amit a dízelmotorral meghajtott munkagépek kezelői, a bányákban, hidakon és alagutakban, vasúti sínek mellett, rakodórámpákon, farmokon vagy karbantartó műhelyekben dolgozók tapasztalnak.

„A dízelmotorok füstjének hatására már két hónap alatt is elindulhat a normál szövetekben a daganatképződés” – mondta el Quinghua Sun, a tanulmány vezető szerzője. „Az embereknek oda kell figyelni, hogyan vezetnek és hogyan élnek, hogy kevésbé veszélyeztessék magukat. Emellett a dízelmotorokat is fejleszteni kell, hogy minél kevesebb részecskét bocsássanak ki a levegőbe.”

A tanulmány a Toxicology Letters folyóirat online kiadásában jelent meg.

Medipress
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1880 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x