Génmanipulált élelmiszerek az EU-ban
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Génmanipulált élelmiszerek az EU-ban

Génmanipulált élelmiszerek az EU-ban

Forrás: Tminfo.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-07

A Bite Back elnevezésű civil kezdeményezés - melyet 450 nemzetközi szervezet támogat - célja az Európiai Unió élelmiszerpiacának megvédése az amerikai génmanipulált élelmiszerektől. A Világkereskedelmi Szervezet (WTO) nyomására az EU engedélyezni fogja  


Rendezvénynaptár
Génmanipulált élelmiszerek az EU-ban – Internetes aláírásgyűjtés

A Bite Back elnevezésű civil kezdeményezés – melyet 450 nemzetközi szervezet támogat – célja az Európiai Únió élelmiszerpiacának megvédése az amerikai génmanipulált élelmiszerektől. A Világkereskedelmi Szervezet (WTO) nyomására az EU engedélyezni fogja az USÁ-ban már széleskörűen elterjedt génmanipulált élelmiszerek forgalmazását és termelését.

Az on-line petíció a Bite-Back címen tölthető ki. A petíciót eddig 75 ezren írták alá. A szervezők kérik az EU-s polgárokat, hogy minél többen írják alá a kezdeményezést.
A génmódosított (GMO) növények termesztése óriási veszélyt jelent a természetes úton fejlődő növényekre – ezen keresztül természetesen az emberre is – mivel a szél és a méhek széthordják a manipulált növények virágporát, így az akár 100 km-re lévő nem manipulált termesztésben is elnyomhatja az eredeti génállományt.

Nagy-Britanniában már több halálos áldozata volt a génmanipulált paradicsom piacra dobásának. Az újfajta paradicsom fagyálló, mivel egy észak-tengeri hal azon génrészletét ültették a növény DNS-állományába, mely felelős az állat vérének fagyállóságáért.

A génmanipulált vetőmagok piacának nagyágyúja, a Monsanto cég ugyan az általa forgalmazott génmódosított búza világpiaci eladhatatlansága miatt visszalépett a GMO-kenyérgabona forgalmazásától, de a cég máris a „kevésbé támadott” termékekre (szója, olajos magvak, cukorrépa) teszi a figyelmét. A monopolhelyzetben lévő vegyipari óriáscég uralja a vetőmagpiac mintegy 85%-át, s a cégnek természetesen van magyarországi képviselete is. A Monsanto sikeresen bevette Kínát, így a hatóságok engedélyezték a cég számára a génpiszkált szója, kukorica és gyapot behozatalát.

Antal Béla
TMinfo

 
 
[ 2522 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x