A cél: kevesebbet böfögő birka
Címlap / Kütyü és tudomány / A cél: kevesebbet böfögő birka

A cél: kevesebbet böfögő birka

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-03-29

Kevesebbet böfögő birkák kitenyésztését tűzték ki célul Ausztrál tudósok a földi légkör védelmében, az általános felmelegedés fékezése végett. 

 

A juhok böfögésükkel sokkal több gázt engednek szabadjára, mint emésztőrendszerük másik végén keresztül. Egyes birkák kevésbé böfögősek, mint mások, és a "zöld kártyás" birkák kitenyésztésében résztvevő ausztrál tudósok első lépésben azt próbálják megfejteni, hogy milyen genetikai okokra vezethető vissza az eltérés. Ehhez böfögésmérőkkel felszerelt karámokat alakítottak ki, amelyekben eddig 200 juhot "szondáztattak".

Arra hamar rájöttek a kutatók, hogy minél többet legel egy birka, annál többet böfög, viszont annak okát nem tudják, hogy miért nagy az eltérés ugyanannyit evő példányok között.


A birkagáz zömmel metán, amely sokkal inkább erősíti az üvegházhatást, mint a szén-dioxid.

Ausztrália légkörmelegítő gázkibocsátásának 16 százalékát adja mezőgazdasága, a mennyiség kétharmada metán, annak pedig a 90 százaléka böfögéssel kerül ki az állatok szervezetéből a juhok, marhák és kecskék esetében. A lovak már szelesebbek - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum ausztrál szakértőkre hivatkozva.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 
 
 
[ 5595 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x