A lámák segíthetnek a terrorizmus elleni harcban
Címlap / Kütyü és tudomány / A lámák segíthetnek a terrorizmus elleni harcban

A lámák segíthetnek a terrorizmus elleni harcban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-29

Egy orvosbiológiai kutatásokkal foglalkozó amerikai alapítvány tudósai olyan módszert fejlesztettek ki, amellyel nagy pontossággal mutatható ki a bioterrorizmusban használt botulinumtoxin mind a hét típus. 

 

A botulinumtoxin kimutatására szolgáló anyagok a szervezet által a betegség ellen termelt antitestek és lámákból származnak. A botulinumtoxin 100 milliárdszor mérgezőbb, mint a cián és a lépfenével, az Ebolavírussal és más kórokozókkal együtt a potenciális biológiai fegyverek kategóriájába tartozik.

A lámák által termelt antitestek különlegesek, mivel a hagyományos ellenanyagokkal szemben molekulárisan rugalmasak, vagyis segítségükkel a bioszenzorok többször is felhasználhatók lennének. Egyes ilyen "nanotestek" képesek a toxin aktivitását gátolni, ezért a kezelésben is felhasználhatók lehetnek.


A botulinumtoxinokat a talajban és a vizekben élő Clostridium baktériumtörzsek termelik, betegséget legtöbbször a helytelenül tárolt élelmiszer miatt okoznak. A toxinok az idegrendszert megtámadva bénulást idéznek elő, emiatt hetekig gépi lélegeztetésre lehet szükség.

"Nemcsak a toxinok kimutatásában szeretnénk felhasználni a felfedezett antitesteket" – mondta el Dr. Andrew Hayhurst virológus, a kutatás vezetője. "Az érzékenység növelésével a páciensek véréből sokkal kevesebb toxint is ki szeretnénk mutatni."

Mivel a botulinumtoxinnak terápiás felhasználása is létezik (idegrendszeri betegségek esetén, illetve a szépségiparban, lásd Botox kezelések), fontos lenne pontosan nyomon követni a vegyületek vérszintjét.

A cikk a PLoS ONE folyóirat január 21-i kiadásában olvasható.
 
 
 
[ 1097 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x